Şirketlerin uzaktan işe alım süreçlerini şekillendiren Andela, 200 milyon dolar yatırım aldı

Şirketlerin dünyanın en iyi yeteneklerini keşfetmelerini ve işe almalarını kolaylaştıran girişim Andela, 200 milyon dolar yatırım aldı.

Teknoloji şirketlerinin uzaktan mühendislik ekipleri oluşturmalarına yardımcı olan Nijeryalı girişim Andela, Softbank Vision Fund 2 liderliğindeki E Serisi finansman turunda 200 milyon dolar yatırım alarak 1,5 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Şirketin yeni yatırımcısı olan Whale Rock ve mevcut yatırımcılardan Generation Investment Management, Chan Zuckerberg Initiative ve Spark Capital gibi isimler de tura katılım sağladı.

2014 yılında Nijerya’nın Lagos kentinde kurulan girişim, bugüne kadar 381 milyon dolar yatırım almış oldu. Andela’nın CEO’su Jeremy Johnson yaptığı yazılı açıklamada, girişimin ilk günlerinden itibaren uzaktan çalışma planının mühendislik alanında bilinen ancak sık uygulanmayan bir değişim olduğuna dikkat çekti. Şirketlerin küresel işe alım sürecini tercih etmesi beraberinde 10 kat fazla iş başvurusu getirdiğinden şirketler için aday değerlendirmesi yapmak, işe alım sürecini ve sonrasındaki küresel uyumluluk süreçlerini yönetmek zorlu olabiliyor.

2021 yılında dünyanın her yerinden çalışma arkadaşları edinmenin iyi bir fikir olduğunu belirten Johnson, şirketlerin bu süreci tek başına yönetmekte zorlandıklarına da dikkat çekti. Andela ise bu noktada devreye girerek firmaların dünyanın en iyi yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı oluyor ve işe alma süreçlerini yeniden şekillendiriyor.

6 kıta ve 80’den fazla ülkeyi kapsayan bir mühendislik ağına sahip olduğunu söyleyen Andela, platformu aracılığıyla binlerce mühendisi Github, Cloudflare ve ViacomCBS gibi önde gelen teknoloji şirketlerine yerleştirdiğini belirtiyor.

Geçen yıl pandemi sırasında bölgesel bir genişlemenin ardından bu yılın başlarında da küresel bir genişleme sağlayan şirket, gelecekte küresel işe alım modelinin varsayılan pozisyon olacağını iddia ediyor ve bunun şirketlerin bugün yerel olarak işe alım yapmasından daha hızlı, daha kolay ve daha etkili olacağını vurguluyor.

Güncel İçerikler