Girişimci ve yatırımcılara yenilikçi finansman ve yatırımcılık sistemleri sunarak kurulduğu günden bu yana çeyrek milyar liradan fazla fon talebi toplamayı başaran yerli fonlama platformu fonbulucu, katma değer üreten iş birlikleriyle girişimcilik ekosistemine katkılarına devam ediyor.
Türkiye oyun sektöründeki parlak girişimcilerin özellikle erken aşamalarda yaşadığı finansal sıkıntıları kitle fonlaması modeliyle gidermek üzere The Game Circle (GC) ile önemli bir iş birliğine imza atan platform, her yıl GC bünyesindeki en az 5 oyun girişimini fonlamaya açarak yatırımcılarla buluşturacak. GC’nin %7-10 arasında tohum yatırımı yapacağı bu oyun girişimleri, fonbulucu Melek Yatırımcı Ağı ve fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ndan da ticarileşme desteği alacak.
Katma değeri ve rekabet edebilirliği yüksek teknolojik iş fikirleri olan girişim şirketlerinin ihtiyaç duyduğu finansal kaynaklara erişimini kolaylaştıran paya dayalı kitle fonlaması sistemi, fonbulucu’nun yeni adımlarıyla yeni bir döneme girdi. Nisan 2021’de paya dayalı kitle fonlaması sistemini ülkemizde ilk kez hayata geçiren fonbulucu’nun Invest platformunda yatırım turuna çıkan 9 girişim, kısa zamanda 5 milyon liraya yakın yatırım aldı. 600’e yakın girişimin başvuru yaptığı platformda fon talebi 250 milyon lirayı geçti. 5 girişimin başarıyla fonlanmasını sağlayan fonbulucu, imzaladığı protokoller ve iş birlikleriyle girişimcilik ve yatırımcılığı farklı bir konuma taşıdı.
fonbulucu şimdi de Türkiye oyun sektöründeki parlak girişimcilerin özellikle erken aşamalarda yaşadığı finansal sıkıntıları kitle fonlaması modeliyle gidermek üzere The Game Circle (GC) ile önemli bir iş birliğine imza attı. İş birliği ile GC tarafından yetiştirilen girişimlerin platform aracılığıyla finansal engelleri aşarak oyun sektöründe profesyonelleştirilmesi ve globalleştirilmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda, her yıl GC’nin hızlandırma programına katılan ve bir sonraki aşamaya hazırlanan girişimlerden 5’ine GC %7-10 arasında tohum yatırım yapacak ve girişimler ölçeklenmeleri için fonbulucu platformlarında fonlamaya açılarak yatırımcılarla buluşturulacak. Reinves Melek Yatırımcı Ağı ve fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun da yatırımlar yapacağı girişimler, finansman, ticarileşme ve globalleşme gibi eğitimlerle mentorluk da alarak sektöre tam donanımla adım atacak.
GC; Türkiye’deki dijital oyun ekosistemine yeni bir soluk getirmek, oyun sektörüne girmek isteyen veya halen oyun sektöründe olup henüz beklenen ticari başarıyı elde edemeyen birey veya takımlara eğitim ve mentorluk hizmetleri sağlamak, takımları sektörün önde gelen yayıncı ve yatırımcılarıyla buluşturmak amacıyla kuruldu.
GC, sadece dijital oyun sektörüne odaklanarak hem kuluçka hem de hızlandırıcı işlevleriyle dünya çapında başarılı oyun takımları ve stüdyoları yetiştirmeyi amaçlıyor. Türkiye’nin dijital oyun alanındaki önde gelen akademisyenleri ve oyun geliştiricileri tarafından kurulan GC, bünyesine katacağı takımların geliştirdikleri oyunların dünya genelinde en fazla indirilen oyunlar arasına girmesi hedefiyle çalışıyor.
Circle Akademi – Kuluçka ve Hızlandırıcı Programı
GC bünyesindeki Circle Akademi, deneyimli akademisyen ve oyun geliştiricilerinden oluşan kadrosuyla yapılan başvurulardan seçilen kişilere alanında uzman akademisyenler ve profesyoneller tarafından oyun geliştirme, görsel tasarım, yayıncılık, ürün yönetimi, dijital pazarlama, veri bilimi, iş geliştirme ve daha birçok alanda eğitimler veriyor. Ayrıca bireysel başvuru yapanlardan takımlar oluşturup, bu eğitimler sonrası yapılan Game Jam’de seçilen takımları GC bünyesine alıyor. Bünyesine kattığı takımların oyunları, iş ortakları olan yayıncılar tarafından yayınlanıyor. Circle Akademi – Kuluçka ve Hızlandırıcı Programı için sonbahar başvuruları bu yıl 8 Ekim’e kadar devam ediyor ve bu bağlantı üzerinden başvuru yapılabiliyor.
“Hedefimiz dünyanın en çok indirilen oyun girişimlerini ülkemizden çıkartmak”
Söz konusu iş birliği hakkında açıklama yapan The Game Circle Kurucusu Prof. Dr. Veysi İşler: “ODTÜ’de Oyun Teknolojileri Yüksek Lisans Programını kurarken yaşadığım heyecanın ötesinde bir heyecan yaşıyorum. O zaman Türkiye’de bir ilk olarak oyun sektörünün ihtiyaç duyduğu akademik programı başlatmış olduk. Benzer zamanlarda ATOM Kuluçka Merkezi’nin kuruluşuna ve daha sonra TOGED’in kuruluşuna destek verdik. Kısa sürede ülkemizdeki oyun sektörünün ekosisteminin eksik bileşenleri tamamlanarak olgunlaşmaya başladı. GC, 5000 m²’ye ulaşılacak bir mekanda, bir oyun startup’ının oluşması ve büyümesi için gerekli olan tüm hizmetleri entegre ve uyumlu bir şekilde girişimcilerimize fonbulucu.com gibi iş ortaklarımızın katkılarıyla sunacaktır. Hedefimiz dünyanın en çok indirilen, oynanan veya gelir getiren oyun girişimlerini ülkemizden çıkarmaktır. Bu hedefimize birkaç yıl içinde ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.
“İş birliğimizin oyun sektörüne yön vereceğine inanıyoruz”
fonbulucu Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Yıldız ise iş birliği hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Oyun girişimlerinin ülke ekonomimize, istihdama ve girişimciliğin gelişmesine muazzam etkilerine hep beraber şahit oluyoruz. Oyun girişimlerinin özellikle erken aşamada ihtiyaç duydukları tüm gereksinimlerini GC sağlıyor. Biz de bu iş birliği içerisinde onların ticarileşmeleri, ulusal ve uluslararası görünürlüklerini artırmak için kitle fonlama sisteminden istifade ediyoruz. Ayrıca girişimlerin finansmana hızlı, kolay ve ucuz ulaşmaları için melek yatırım ağımız ve de girişim sermayesi yatırım fonumuz da devrede oluyor. İş birliğimizin büyük bir etki yaratacağına ve oyun sektörüne yön vereceğine inanıyoruz.” dedi.