E-ticarette yeni trend: Canlı alışveriş platformu Whatnot, unicorn girişimler arasında yer almayı başardı

Asya'da popülerliğini sürdüren canlı alışveriş trendini ABD'de uyarlayan Whatnot, 150 milyon dolar yatırım alarak unicorn oldu.

Canlı akışlı bir alışveriş platformu olan Whatnot, 150 milyon dolarlık C serisi finansman turunun ardından değerini 1,5 milyar dolara sabitleyerek unicorn girişimler arasında yerini almayı başardı.

Çin’in ardından ABD’de de popülerleşen canlı alışveriş trendine hizmet eden Whatnot, doğrulanmış satıcılara istedikleri zaman canlı yayın açarak ve açık artırma düzenleyerek ürün satma imkanı sağlıyor. Başlangıçta sıradan bir satış platformu olarak faaliyet gösteren şirket, pandemi dönemiyle birlikte canlı satış konseptine yönelmeyi tercih etti ve hızla büyüdü. Herkesin tutkusunu bir işe dönüştürmesini sağlamak istediğini söyleyen Whatnot, insanları ticaret yoluyla bir araya getiriyor.

A16Z ve Y Combinator’ün Continuity fonu tarafından yönetilen turda CapitalG yeni yatırımcılar arasında yer aldı. Ayrıca, Golden State Warriors’tan Andre Iguodala, New Orleans Pelicans’tan Zion Williamson ve YouTube’dan Logan Paul dahil olmak üzere bazı tanınmış melek yatırımcılar da katılım sağladı. Bu tur, şirketin toplam yatırımını neredeyse tamamı geçen yıl içinde sağlanan 225 milyon dolara çıkardı. 2020 yılında pazarda bir boşluk görerek bunu doldurmak amacıyla piyasaya giriş yapan şirket, o yılın son ayında 4 milyon dolarlık finansman turunu kapatmıştı. Ardından bu yılın mart ayında 20 milyon dolar, mayıs ayında 50 milyon dolar yatırım almıştı.

Whatnot, her kategori için kendi alanında başarılı ve güvenilir olan satıcılarla çalışmayı tercih ediyor ve her canlı yayın öncesi dolandırıcılık gibi sorunları minimum tutmak için bazı incelemeler yapıyor. Başlangıçta yalnızca Funko Pop koleksiyon ürünlerine odaklanan girişim, zamanla vintage giysilerden spor ayakkabılara ve daha fazlasına kadar her türlü koleksiyon ürünlerine odaklanıyor.

Güncel İçerikler