Web3 odaklı sosyal platform PLAI Labs, 32 milyon dolar yatırım aldı

Web3 tabanlı sosyal platform oluşturan PLAI Labs, 32 milyon dolar yatırım aldı.

Dijital sosyal deneyim yaratmak için Web3 ile yapay zekayı birleştirmeyi amaçlayan PLAI Labs, tohum turunda 32 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Andreessen Horowitz (a16z) liderliğinde düzenlendi. 

ABD merkezli girişim, deneyimli teknoloji girişimcileri Chris DeWolfe ve Aber Whitcomb tarafından kuruldu. İkili daha önce bir zamanların popüler sosyal medya platformu MySpace’i (ilk olarak 2005’te News Corp.’a 580 milyon dolara sattı) ve mobil oyun stüdyosu Jam City’yi kurdu.

Tecrübeli kurucular tarafından piyasaya sürülmesinin ötesinde platform, ortaya çıkan tüm trendleri tek bir yerde birleştiriyor. Girişim, “nihai çevrimiçi sosyal deneyimi sunmak için web3 ve üretken yapay zeka teknolojisinden” yararlanmayı misyon ediniyor. PLAI ekibi tarafından geliştirilen üretken sanat protokollerinin yardımıyla kullanıcıların kendi içeriklerini ve varlıklarını oluşturmalarına yardımcı olmayı amaçlayan bir yapay zeka protokol platformu da inşa ediyor.

PLAI Labs’ta pazarlama ve operasyonlardan sorumlu başkan yardımcısı Josh Brooks, “Sosyal bir bağlantı olmadığı sürece, metaverse ıssız bir yer. Bildiklerimizi ve bu durumu, insanların birbirleriyle etkileşime girmesi için yeni bir yol olacağına inandığımız bir sonraki yinelemeye nasıl uygulayacağımızı düşünüyoruz.” dedi. 

PLAI Labs basın açıklamasında, “Yapay zekanın içerik üreticilerle bağlantı kurduğu ve onlara ilham verdiği bu dönüm noktasını seviyoruz. Myspace’i başlatırken ve Jam City’de milyarlarca indirilen oyunlar geliştirirken öğrendiğimiz bir şey varsa o da şu: Geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmak için deneyimin eğlenceli ve ulaşılabilir olması gerekiyor.” dedi. 

Girişimin kurucu ortağı Aber Whitcomb, “Yapay zeka tabanlı profilinizi kullanabileceğinizi ve onu bir sanat eseri gibi herhangi bir duruma koyabileceğinizi hayal edin. Bunun oyunlar ve metaverse ile beraber gelecekte geliştirmekle ilgilendiğimiz diğer bazı sosyal platformlar üzerinde etkileri bulunuyor.” dedi. 

PLAI, aldığı yatırımı ekibini büyütmek ve Web3 ile yapay zekayı birleştiren merkezi olmayan sosyal platformlar oluşturmak için kullanacak. 

Güncel İçerikler