Convoy, 185 milyon dolar yatırım alarak 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Seattle merkezli kamyon taşımacılık ağı Convoy, CapitalG’den 185 milyon dolarlık bir yatırım alarak 1 milyar dolara ulaştı ve Unicorn startuplar arasında adını yazdırdı. Bu yatırım turuna mevcut yatırımcılarla birlikte, T. Rowe Price ve Lone Pine Capital de katıldı.

“Kamyonlar için Uber” olarak konumlandırılan Convoy uygulaması, yüklerinin taşınma ihtiyacı olan insanlarla kamyoncuları buluşturuyor. Yeni yatırımla birlikte hem ülke çapında genişlemeyi hem de yeni pazarlara açılmayı planlıyor.

2015 yılında kurulan startup Convoy, Crunchbase verilerine göre Seri A yatırımını Mart 2016’da Silikon Vadisi’ndeki bir yatırım şirketi Greylock Partners tarafından aldı. Ayrıca startup dünyanın en büyük girişim hızlandırma programlarından biri olan Y Combinator tarafından da destekleniyor.

Convoy’un yatırımcıları arasında; SalesForce’un kurucusu ve CEO’su Marc Benioff, Dropbox CEO’su Drew Houston, Starbucks’ın eski başkanının kendi yatırım ağı Bezos Expeditions da bulunuyor.

İki arkadaş Dan Lewis ve Grant Goodale tarafından kurulan Convoy, 800 milyar dolarlık nakliye endüstrisini dönüştürmeyi hedefliyor. CEO Dan Lewis, kamyonların zamanlarının %40’ını boşa harcadığını söylüyor ve bunun sebebi olarak da verimsiz plan yapılmasını gösteriyor.

Yapılan yatırımla birlikte sözleşmeye göre, CapitalG ortağı David Lawee, Convoy’un yönetim kuruluna katılacak.

Biz de dünyadaki yatırımları yakından takip ettiğimizi söylemek isteriz.

Güncel İçerikler