Twitter alternatifi olarak geliştirilen Post News, a16z’den yatırım aldı

Twitter'a alternatif olarak geliştirilerek kullanıcıların beğenisine sunulan Post News, a16z'den yatırım aldı.

Geçtiğimiz haftalarda Twitter alternatifi olarak lanse edilen sosyal medya uygulaması Post News, a16z‘den yatırım aldığını açıkladı. Yatırım ile ilgili detaylar henüz açıklanmadı.

Twitter’ın Elon Musk yönetimine geçmesiyle beraber yeni ve kullanıcıları platformdan soğutan kararlar alınması, alternatif uygulamalar için bir umut ışığı oldu. Alınan kararları beğenmeyen Twitter kullanıcıları, çareyi alternatif olarak geliştirilen uygulamalarda arıyor. Mastodon, Hive Social gibi uygulamaların birden yükselişe geçtiği görülüyor. Bunu fark eden geliştiriciler de yeni uygulamalar geliştiriyor. Post News de bunlardan biri oluyor.

Post News, Twitter’da yer alan bazı temel işlevleri kullanıcılarla buluşturuyor. Hesapları takip edebilme, gönderileri beğenme ve yeniden yayınlama imkanı sunuyor. Beta sürümünde DM henüz bulunmasa da ilerleyen süreçlerde  platform içerisine tahmin edeceği düşünülüyor.

Post News, Twitter’ın insanları soğutan özelliklerine odaklanıyor ve bunlara göre platformunu çeşitlendiriyor. Uygulamanın yaptığı açıklamada, “abonelik veya reklam olmadan birinci sınıf haber içeriğine” erişebileceği iddia ediliyor. Haber yapanlar ve bağımsız yazarlar, özel makalelerinin okunabilmesi için Post News’te bir ödeme ile paylaşmaya teşvik ediliyor. Belirli haber kaynaklarına bireysel abonelikler için ödeme yapmanın bir alternatifi oluyor.

Platform, Andreessen Horowitz‘in (a16z) yanı sıra NYU profesörü ve teknoloji yorumcusu Scott Galloway’den açıklanmayan miktarda yatırım aldı.

Post News, iddialı hedeflerle geliyor. Platform yalnızca Twitter ile rekabet etmeye çalışmakla kalmıyor. Aynı zamanda iş modeli, abonelik yerine makale başına okuyucu ücretlendirme modelini seçen dijital haber yayıncılarına dayanıyor. Platform, işleri biraz tehlikeli hale getiren temel güvenlik özelliklerini geliştirmeye devam ederken hızla büyüyor.

Güncel İçerikler