E-ticaret nakliye şirketi Sendcloud, 177 milyon dolar yatırım aldı

23 binden fazla müşterisiyle Avrupa'nın önde gelen nakliye hizmetlerinden olan Sendcloud, Softbank Vision Fund 2 liderliğinde 177 milyon dolar yatırım aldı.

Avrupa’nın önde gelen e-ticaret nakliye şirketlerinden Sendcloud, C serisi finansman turunda 177 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Softbank Vision Fund 2 liderliğinde yürütülen turda L Catterton ve HPE Growth gibi isimler de karşımıza çıkıyor.

Çevrimiçi işletmelerin nakliye süreçlerini optimize etmeye yardımcı olan şirket, satıcılara esnek teslimatı basitleştiren çok taşıyıcılı bir platform sunuyor. Sendcloud, sınır ötesi nakliye, koli dolaplarında teslimat, aynı gün teslimat ve hatta bir gün ve zaman diliminde teslimat dahil olmak üzere çok çeşitli nakliye yöntemleri sunarak tüm büyük Avrupa taşıyıcıları ile gönderileri doğrudan yönetiyor. Ayrıca, Avrupa genelinde 400.000’den fazla hizmet noktasına erişim sağlayarak, müşterilerin paketlerini en çok tercih ettikleri parsel mağazasından teslim almalarını sağlıyor.

2012 yılında Hollanda’da kurulan Sendcloud, İngiltere, Fransa, Almanya, İspanya, İtalya, Belçika, Avusturya ve Hollanda’da 23.000’den fazla müşterisiyle hızla Avrupa’nın en hızlı büyüyen lider nakliye çözümlerinden biri haline geldiğini söylüyor.

Sendcloud kurucu ortağı ve CEO’su Rob van den Heuvel, tüketicilerin büyüyen paket hacimlerini başarılı bir şekilde işlemek için Sendcloud’un önemli bir çözüm sunduğuna dikkat çekti. SoftBank Investment Advisers’ın yönetici ortağı Yanni Pipilis yaptığı açıklamada, “Büyüyen paket hacmi ve esnek teslimat talebi, çevrimiçi satıcılar arasında akıllı nakliye çözümlerine olan ihtiyacı artırdı” dedi. Pipilis, “Sendcloud, tüccarların ödeme, nakliye, takip, iade ve analitik gibi işlevleri kolayca entegre etmelerine yardımcı olmayı amaçlayan lider bir nakliye platformu oluşturdu. Bir sonraki e-ticaret etkinleştirme dalgasını körükleme misyonlarını desteklemek için Rob ve Sendcloud ekibiyle ortak olmaktan memnuniyet duyuyoruz” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler