Girişimlere sigorta hizmeti veren Vouch, 90 milyon dolar yatırım aldı

Yeni nesil sigortacılık platformlarından biri olan Vouch, 90 milyon dolarlık yeni finansmanın ardından 550 milyon dolar değerlemeye ulaştı.

Yeni kurulan şirketlere ve yüksek büyüme hızına sahip şirketlere iş sigortası sağlayıcısı olan Vouch, 90 milyon dolarlık yeni finansman turunu duyurdu.

Şirket, Silicon Valley Bank’ın bir yan kuruluşu olan SVB Capital ve Ribbit Capital tarafından ortaklaşa yönetilen 60 milyon dolarlık C Serisi yatırım turuna ek olarak, daha önce duyurulmamış olan 30 milyon dolarlık B1 Serisi fonlamanın haberini verdi. Son finansmanla birlikte toplamda 160 milyon dolar yatırım almış olan şirketin değerlemesi 550 milyon dolara ulaştı.

Vouch kendisini, etkinleştirilmesi yalnızca birkaç dakika süren ve girişimlere özel kapsamlı sigortacılık hizmeti veren “yeni nesil sigortacılık platformu” olarak tanımlıyor. Kesin gelir rakamlarını açıklamamayı tercih eden şirket, müşteri tabanında yıldan yıla 7 kat artış olduğunu söyleyerek geçtiğimiz sene etkileyici bir büyüme kaydettiğine dikkat çekti. 1600’den fazla müşterisi olan girişim, Pipe, Middesk, Neighbor ve Routable gibi şirketlere hizmet veriyor. Şirket ayrıca, Silicon Valley Bank, Brex, Carta ve WeWork müşterilerinin “tercih edilen” iş sigortası sağlayıcısı olduğunu iddia ediyor.

Vouch’un kurucu ortağı ve CEO’su Sam Hodges yaptığı açıklamada, girişimcilere işletmelerinin fiziksel ve sanal konumlarında esneklik sağlamanın, girişimler için önemine dikkat çekti. Diğer birçok şirket gibi, pandemi sebebiyle farklı risk türlerine karşı iş modelini uyarlamak veya değiştirmek zorunda kaldıklarını söyleyen Hodges, yeni normale uyum sağlayabilmek için sigortacılık yelpazesini genişlettiklerini belirtti.

Yeni müşteriler kazanmayı mümkün olduğunca kolaylaştırmak isteyen Vouch, girişimcilerin risk eşikleri ve işletme ihtiyaçları gözetilerek, kapsamını kişiselleştirmek için hizmet verdiğini söylüyor.

Güncel İçerikler