Adil ve güvenilir sermaye piyasası için çözümler geliştiren Capitolis, 110 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz nisan ayında 90 milyon dolar yatırım alan New York merkezli Capitolis, bir seneden kısa bir sürede 110 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Bankalar arasında gerçekleşen işlemleri yönetmek için çözümler üreten Capitolis, D Serisi finansman turunda 110 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Mevcut yatırım sonrası New York merkezli şirketin değerlemesi 1,6 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Yatırım turu, önde gelen fintech yatırımcıları Canapi Ventures, 9Yards Capital ve SVB Capital tarafından ortaklaşa yönetildi. Diğer mevcut yatırımcılar arasında, a16z, Index Ventures, Sequoia Capital, S Capital, Spark Capital, Citi, State Street ve J.P. Morgan yer alıyor. Nisan 2021’de 90 milyon dolar yatırım alan şirket, bir yıldan az bir sürede ikinci finansman turunu duyurdu ve unicorn girişim statüsü elde etti. Capitolis bugüne kadar 280 milyon dolar yatırım aldı.

2017 yılında Gil MandelzisIgor Teleshevsky ve Thomas Glocer tarafından New York’ta kurulan Capitolis, piyasa uzmanlığını ABD’de Silikon Vadisi zihniyetiyle birleştirir. Capitolis, bankaların, yatırımcıların ve kurumsal müşterilerin bir işbirliği platformu aracılığıyla erişimlerini genişletmelerini sağlar; böylece, piyasada büyümeyi kısıtlayacak engelleri ortadan kaldırmış olur.

Capitolis, geçtiğimiz iki yıl içinde gelirini, müşteri tabanını ve ekibini üç katına çıkararak sermaye piyasalarını dönüştürme yolunda önemli adımlar attı. Capitolis’in teknolojisi, finansal kurumların kaynaklarını optimize etmelerine ve daha çeşitli sermayeye daha fazla erişim elde etmelerine olanak tanır. Yeni piyasa katılımcılarıyla sorunsuz bir şekilde yürütmelerine yardımcı olan girişim, daha güvenilir ve daha adil sermaye piyasaları sağlar. Capitolis tarafından paylaşılan bilgiye göre şirket, 100’den fazla finans kurumu ile birlikte çalışıyor. Girişim, New York, Londra ve Tel Aviv’deki ofislerini hızla büyütmeye devam ediyor.

Güncel İçerikler