Vivid Money, 100 milyon euro yatırım alarak 775 milyon euro değerlemeye ulaştı

Bankacılıktan yatırıma kadar tüm işlemler için tek bir finans platformu sunan Vivid Money, Greenoaks Capital liderliğinde 100 milyon euro yatırım aldı.

Berlin merkezli finans şirketi Vivid Money, bugün C Serisi finansman turunda 100 milyon euro yatırım aldığını açıkladı. Bu yatırım sonrası şirketin değerlemesi iki katına çıkarak 775 milyon euro seviyesine yükseldi. Greenoaks Capital tarafından yönetilen Seri C tur, Ribbit Capital ve SoftBank Vision Fund 2 katılımıyla gerçekleştirildi.

Almanya’da kullanıma sunulan Vivid Money, müşterilerin bankacılıktan yatırıma kadar tüm işlemleri için kullanabilecekleri tek bir çözüm sunuyor. Girişim, Avrupa’daki müşterilerin daha fazla tasarruf etmesine ve doğru yatırımlar yapmasına yardımcı olmaya çalışıyor. Müşteriler ayrıca, günlük işlemler için ödüllendiren yenilikçi geri ödeme özelliği sayesinde harcadıkça tasarruf edebilir. Vivid, müşterilerine ücretsiz metal banka kartı, abonelik kontrolü, harcama dökümü raporları, 15 ücretsiz alt hesap ve yönetimi kolay paylaşılan hesaplar dahil olmak üzere birçok fırsat sunuyor.

Vivid Invest and Mobile Banking App - Let Your Money Grow | Vivid Europe

2019 yılında Artem Iamanov ve Alexander Emeshev tarafından Berlin’de kurulan Vivid Money, şu anda 300’den fazla çalışandan oluşan uluslararası bir ekibe sahip. Şirket, Avrupa çapında 500.000’den fazla müşterisine yenilikçi bankacılık ve yatırım deneyimi sunmayı benimsediğini söylüyor. Ayrıca finansal eğitim sayesinde kullanıcılarının daha fazla tasarruf etmesine olanak tanıyor.

Şirketin geçtiğimiz yıl sunduğu ürün, gelirde yüzde 25 artışa neden oldu. İlk faaliyet yılında olağanüstü bir büyüme elde eden şirket, platformu aracılığıyla gerçekleştirilen aylık işlem hacmini artırmayı hedefliyor. Vivid Money, yeni finansmanı yatırım ve bankacılık tekliflerini genişletmek için kullanmayı planladığını açıkladı. Aynı zamanda, Avrupa ofislerinde işe alım gerçekleştirmeyi planlıyor. Vivid, müşterilerinin bankaya geldiği, birikim ve yatırım yaptığı, öğrendiği ve parayla ilgili tüm konuları yönettiği bir topluluğa dönüşmeyi hedefliyor.

Güncel İçerikler