Twitter’ın hikayeler özelliğini kaldırmasından ardından Linkedln’de hikayeler özelliğini sonlandıracağını duyurdu

İş dünyasının popüler sosyal medya uygulaması Linkedln, hikayeler özelliğine Eylül ayı içerisinde son vereceğini açıkladı.

Profesyonel iş ağı oluşturmanızı sağlayan popüler sosyal medya uygulaması Linkedln, kullanıcı deneyimini arttırmayı hedefleyen özelliklerini eklemeye ve çıkarmaya devam ediyor. Son açıklaması ile şirket, yakın zamanda Twitter’ın hikayeler özelliğini kaldırması adımını takip ederek uygulamasındaki hikayeler özelliğini de kaldırıyor.

Snapchat uygulaması ile hayatımıza giren hikayeler özelliği, zaman içerisinde neredeyse tüm sosyal medya uygulamalarında yer almıştı. Özellikle Instagram’da sevilerek kullanılan bu özellik, Twitter için pek de yararlı olmamış ve uygulamadan kaldırılmıştı.

2020 yılının Şubat ayında hikayeler uygulamasını uygulamasına dahil eden Linkedln, bu özelliğe son vereceğini duyurdu. LinkedIn Ürünlerden Sorumlu Kıdemli Yöneticisi Liz Li tarafından yapılan açıklamaya göre platformun hikayeler özelliği Eylül ayı içerisinde sonlandırılacak.

Liz Li, bu özelliği uygulamadan neden kaldıracaklarını da açıklıyor. Kullanıcıların profillerinde kalıcı olmayan video veya görsel koymak istemediklerini söyleyen Li, hem kişiliklerini hem de uzmanlıklarını sergileyebilecekleri kalıcı içerikler tercih ettiklerini belirtti.

2020 yılının Mart ayında hikayeler benzeri özelliği Fleets’i test eden Twitter, Haziran ayından itibaren bu özelliği tüm kullanıcılarına sunmuştu. Bu adımı kullanıcılarının daha fazla iletişim kurması ve birbirlerine DM atması için yapan şirket, bir süredir özelliğin kullanım oranlarını yakından incelediğini belirtmişti.

Özelliğin yeterince sevilmediğini anlayan Twitter, geçtiğimiz Temmuz ayının ilk günlerinde sonlandırılmıştı. Sonuç olarak hikayeler özelliğinin Instagram ve Snapchat gibi görsellik üzerine kurulan sosyal medya uygulamalarında daha çok tercih edildiği açıkça belli oluyor.

Güncel İçerikler