Linkedln, Çin’deki profesyonellerin iş bulabilmelerini sağlayacak InCareer uygulamasını duyurdu

Linkedln, Çin Hükümeti ile yaşanan internet kısıtlamaları nedeniyle sosyal medya özelliklerinin yer almadığı InCareer platformunu duyurdu.

İş dünyasında sıkça tercih edilen Linkedln, yeni hizmet ve özelliklerini duyurmaya devam ediyor. İnternet dünyasında kullanıcılara pek çok imkan tanınsa da yerel bazda kısıtlamalar, maalesef ki yerel halkı da doğrudan etkiliyor. Örneğin Çin’ye yaşanan internet baskıları gün geçtikçe artmakta bu nedenle bazı platformları tamamen kullanılmaz kılmakta.

Linkedln’de aynı şekilde kullanılamayan uygulamalardan bir tanesiydi. Çin’deki profesyoneller için iş imkanı sunamıyor ve insanlar yardımcı olamıyordu. Bu nedenle Linkedln, Çin Hükümeti ile uyumlu olacak InCareer platformunu tanıttı. LinkedIn Kıdemli Başkan Yardımcısı Mohak Shroff:

“InCareer lansmanımız henüz bir başlangıç. Üyelerimiz ve müşterilerimizden aldığımız geri bildirimlerle geliştirmeye devam edeceğiz.”

Linkedln’in yeni blog yazısında duyurulan bu platformun çalışma mantısı Linkedln ile birebir aynı. Sadece sosyal medya paylaşım özelliklerini barındırmayan uygulama, kullanıcıların gönderi veya makale paylaşmasına izin vermiyor. Aynı şekilde Linkedln’de olduğu gibi bir profil sayfası olmayacak kullanıcılar, profillerine sadece kişisel bilgilerini ekleyebilecek ve iş yerleri ile mesajlaşabilecek.

Güçlü filtreleme algoritmasının yer aldığı yeni platformda tıpkı LinkedIn’de olduğu gibi iş unvanına, konuma, şirkete, sektöre veya kıdem düzeyine göre filtrelemek mümkün. Ek olarak henüz bağlantı kurulmayan üyelere mesaj göndermeyi sağlayan InMail özelliği de InCareer’de yer alıyor.

Geçtiğimiz aylarda Çin’e neden farklı protokollerin işlediği ile ilgili açıklama yapan şirket:

“Çin’de önemli ölçüde zorlu bir çalışma ortamıyla karşı karşıyayız. Bunu göz önünde bulundurarak, Çin’deki insanların LinkedIn’in sosyal medya özelliklerine erişmelerine sağlayan yerelleştirilmiş sürümünü kaldırma kararı aldık.”

ABD merkezli olan Linkedln, Çin Halk Cumhuriyet’inde barınabilen en büyük şirket olmayı başardı. Ülkede Facebook, Twitter, Google dahil çoğu platform faaliyet göstermemekte.

Güncel İçerikler