Yenilenebilir enerji üretimini teşvik eden Form Energy, 240 milyon dolar yatırım aldı

Dünya genelinde yenilenebilir enerji üretimi sistemini geliştirmeyi hedefleyen girişim Form Energy, 240 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Yenilenebilir enerjinin üretiminin gelişmesini teşvik eden Form Energy, D serisi finansman turunda 240 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Şirketin yeni yatırımcıları arasında Bill Gates ve Jeff Bezos gibi ünlü yatırımcı isimler de var.

2017 yılında kurulan Form Energy, düşük maliyetli ve çok günlü enerji depolama sistemleri oluşturarak dünya çapında enerji sistemini yeniden şekillendirmeyi hedefliyor. Ekibinin “daha iyi bir dünya yaratmak” için motive olduğunu belirten Form Energy, enerji üretimini dönüştürmeye ve dünyayı herkes için daha yaşanılabilir bir yer haline getirmeyi istiyor.

Kısa süre önce ilk ticari ürününü duyuran Form Energy, konvansiyonel enerji santralleriyle rekabet edebilecek sistem maliyetiyle 100 saat boyunca elektrik üretebilen, yeniden şarj edilebilir bir demir-hava pili üretiyor. Şirket, elektrik şebekesini hızla karbondan arındırmak ve endüstriler arasında yenilenebilir enerjinin büyümesini teşvik etmek için son teknoloji ürünü olan çok günlü enerji depolama teknolojisini geliştiriyor.

Şirket, 100 saat boyunca elektrik depolayabilen şarj edilebilir bu pilin üretimini yaptığını söylüyor, ancak ürün teknolojisinin çalıştığına dair bir veri veya görüntü paylaşmadı. Salı günü sona eren yatırım turunda 240 milyon dolar finansman alan şirket, bu tur da dahil olmak üzere toplamda 360 milyon dolar yatırım aldı.

240 milyon dolarlık finansman turuna, Perry Creek Capital ve mevcut yatırımcılardan NGP Energy Technology Partners III, Coatue, Temasek, Energy Impact Partners (EIP), Breakthrough Energy Ventures (BEV), Prelude Ventures ve Capricorn Investment Group’un da aralarında bulunduğu birçok yatırımcı katıldı. Şirket, yenilikçi iklim odaklı çözümlerinin yaratılmasını ve büyümesini desteklemede, yeni finansmanın önemli bir rol oynamasını bekliyor.

Güncel İçerikler