Afrika odaklı fintech girişim OPay, 400 milyon dolar yatırımla 2 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Bankacılık hizmetlerinin yetersiz kaldığı Afrika'da faaliyet gösteren fintech OPay, SoftBank liderliğinde 400 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Afrika odaklı fintech şirketi OPay, SoftBank Vision Fund 2 liderliğindeki finansman turunda 400 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımla şirketin değerlemesi 2 milyar dolara ulaştı.

Finansman turuna Sequoia Capital China, Redpoint China, Source Code Capital ve Softbank Ventures Asia gibi mevcut yatırımcılardan katılım olurken, DragonBall Capital ve 3W Capital gibi diğer yatırımcılar da katılım gerçekleştirdi.

2018 yılında kurulan OPay, kullanıcılarına finansal hizmetleri daha erişilebilir hale getirmek için kolay ödeme yapma, geri ödeme alma, akıllı harcama ve daha fazla tasarruf etme özgürlüğü sunuyor. Müşteriler, OPay ile fatura ve vergi ödemelerini istedikleri yerlerden gerçekleştirebilir, diğer bankalara ücretsiz para gönderebilir veya alabilirler. OPay, ayrıca akıllı tasarruf seçenekleri sunarak müşterilerin %15’e varan faiz getirisi elde etmelerine olanak sağlıyor.

Şirket, rekabetin bol olduğu bir bölgede, Nijerya‘da, büyümesini sürdürüyor. Afrika’nın en kalabalık ülkesi olan Nijerya’da bankacılık hizmetlerinin yetersizliği sebebiyle, mobil hizmetlerin uzun süredir bankacılık ihtiyaçlarını karşıladığını söylemek mümkün. OPay, Nijerya’daki mobil para operatörleri arasındaki banka transferlerinin yaklaşık %80’ini ve ülkenin ticari olmayan satış işlemlerinin %20’sini işlediğini iddia ediyor. Ayrıca, şirketin aylık işlem hacminin şu anda 3 milyar doları aştığı düşünülüyor.

OPay CEO’su Yahui Zhou, OPay’in “gelişmekte olan pazarların daha hızlı ekonomik kalkınmaya ulaşmasına yardımcı olan güç olmak istediğini” söyledi. OPay, geçtiğimiz sene Mısır’da faaliyetlerine başlamış ve bu şirketin Orta Doğu pazarına girişini başlatmıştı.

SoftBank Group Corp’un genel müdürü Kentaro Matsui yaptığı açıklamada, bu yatırımın, şirketin hizmetlerini komşu pazarlara genişletmesine ve başarılı iş modelini Mısır’da ve bölgedeki diğer ülkelerde tekrarlamasına yardımcı olacağına inandıklarını söyledi.

Güncel İçerikler