Nörolojik hastalıkları evde tedavi edebilecek cihaz geliştiren BrainQ, 40 milyon dolar yatırım aldı

Nörolojik hastalıkların tedavi yollarına farklı bir bakış getiren BrainQ, 40 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Felç geçiren hastalar için rehabilitasyon büyük ölçüde vücudun kendi onarım mekanizmalarına bırakılır. BrainQ, evde terapi cihazıyla felçli hasta rehabilitasyonunu dönüştürmek için 40 milyon dolar yatırım aldığını paylaştı.

BrainQ, beynin hasarlı bölgelerini uyaran ve kendi kendini onarmayı destekleyen bir cihaz geliştiriyor. Bu cihazın FDA’in Breakthrough Devices (çığır açan cihaz) Programı’ndan geri dönüş alabilecek kapasitede olduğu düşünülüyor. Şirket, cihazı piyasaya sürmek için 40 milyon dolarlık yeni finansmanı kullanmayı planlıyor.

BrainQ yolculuğu tek bir kişiyle başlamış. Oğlu Lear’ın bugüne dek tedavisi olmayan disotonomi ile doğduğunu belirten şirketin kurucu ortağı Yaron Segal, bir baba ve fizikçi olarak oğlu gibi insanların bu hastalıktan asla kurtulamayacaklarını kabul etmek istememiş. Segal, semptomları kapsamlı bir şekilde araştırdıktan sonra umut veren bir yol belirlediğini ve bunun farklı tipteki sinir bozuklukları için geçerli olabileceğini fark ederek BrainQ teknolojisinin fikrini ortaya atmış.

BrainQ ekibi, dünya genelinde 1 milyardan fazla insana yönelik çözüm sunduklarını iddia ediyor. Nörolojik bozuklukları olan kişilerin, teşhisin ardından uzun süreli tedavi şekillerine ihtiyaç duyduklarını belirten şirket, geçtiğimiz on yıl içerisinde birçok önemli gelişme elde edilse de, mevcut sağlık koşullarının henüz dijital araçlarla uzaktan yönetilebilen bir nöro-iyileştirme çözümü üretilmediğine dikkat çekiyor. BrainQ kurucu ortakları bu ihtiyacı belirlemişler ve “dünya çapında nörolojik bir iyileşme çözümü geliştirme konusunda ortak bir vizyonu paylaşan türünün tek örneği bir ekip” kurmaya karar vermişler.

2017 yılında hastayı nerede olursa olsun tedavi edebilecek bir cihazın temellerini ortaya atmaya başladıklarında, kimsenin hastanelerin kontrollü ortamının dışında tedaviye sıcak bakmadığını dile getiren BrainQ kurucu ortağı ve CEO’su Yotam Drechsler, 2020 yılında pandemi ile birlikte bu fikrin değiştiğine dikkat çekiyor.

Güncel İçerikler