Veri bilimi platformu Dataiku, 400 milyon dolarlık yatırımla 4,6 milyar dolar değerlemeye ulaştı

450 kurumsal şirketin yapay zeka ve analitik uygulamalarını tasarlayıp yöneten veri bilimi platformu Dataiku, 4,6 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Veri bilimi platformu Dataiku, perşembe günü yaptığı açıklamada 400 milyon dolarlık E serisi yatırım turunu kapatarak 4,6 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Tiger Global tarafından yönetilen yatırım turuna ICONIQ Growth, CapitalG, FirstMark Capital, Battery Ventures, Snowflake Ventures ve Dawn Capital da katılım sağladı.

Veri bilimcileri tarafından kullanılan Dataiku, aynı zamanda iş analistleri ve daha az teknik geçmişe sahip kişiler için de tasarlanmış. 2013 yılında kurulan platform, dünya çapında Unilever, NXP, Ubisoft ve GE dahil olmak üzere toplamda 450 kurumsal şirketin yapay zeka ve analitik uygulamalarını tasarlamak, dağıtmak ve yönetmek için tek bir uçtan uca platformdan yararlanmasını sağlıyor. Şirket, dolandırıcılık tespiti, tedarik zinciri optimizasyonu ve müşteri kaybını önleme gibi çok çeşitli durumlar için kullanılıyor.

Dataiku, ayrıca şeffaf, tekrarlanabilir ve ölçeklenebilir yapay zeka ve analitik programları oluşturmak için ekipler ve projeler arasında tutarlı yönetimin yanı sıra, iş sürecini düzene sokmak için mümkün olan her yerde önceden oluşturulmuş bileşenleri ve otomasyonu kullanmayı kolaylaştırıyor.

Dataiku’nun kurucu ortağı ve CEO’su Florian Douetteau, platformu kullanan kullanıcıların çalışanlarını günden güne daha iyi kararlar alma becerisiyle donattığına dikkat çekiyor. Douetteau, bu son finansman turunun gündelik yapay zeka kullanımının geleceğinin bir kanıtı olduğunu ve daha birçok şirketin faydalarını fark etmesine yardımcı olmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

Tiger Global Ortağı John Curtius, yatırım desteğiyle Dataiku’nun verileri ve yapay zekayı sistematize etme misyonunun bir parçası olmaktan heyecan duyduklarını belirtti.

Dataiku, şu anda New York, Paris, Londra, Münih, Sidney ve Singapur dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki ofisleriyle 750’den fazla çalışana istihdam sağlayarak pazardaki güçlü konumunu büyütmeye devam ediyor.

Güncel İçerikler