Çevrimiçi eğitim platformu LearnWorlds, 32 milyon dolar yatırım aldı

Pandemi döneminde artış gösteren çevrimiçi eğitim taleplerinden Kıbrıs merkezli girişim LearnWorlds de yararlanmayı başardı. Şirket, Insight Partners'tan 32 milyon dolarlık yatırım alarak faaliyetlerini sürdürmeyi hedefliyor.

LearnWorlds, pandemi sonrasında eğitimcilerin çevrimiçi kurslar oluşturup satmalarına yardımcı olmak için Insight Partners‘tan 32 milyon dolarlık yatırım aldığını duyurdu.

2014 yılında George Palaigeorgiou, Fanis Despotakis ve Panos Siozos tarafından kurulan Kıbrıs merkezli girişim, özellikle e-öğrenme alanında pandeminin birey, şirket ve girişimcileri dijital dönüşümlerini hızlandırmaya zorladığını ve geleceğin öğrenme şeklinin çevrimiçi olduğunu doğruladı. Açıklamada, “İşletmeler, yeni gelir kaynakları oluşturmak, markada kalmak ve müşterilerini yakın tutmak için rekabet ediyor. Pandemi sırasında yeniden öğrendiğimiz bir şey ise eğitimin en etkili pazarlama yollarından biri olabileceğidir” sözlerine yer verildi.

Kendisini “çevrimiçi kursların Shopify’ı” olarak tanımlayan LearnWorlds, eğitimcilerin iyi bir etkileşim kurabilmesi için kodsuz, beyaz etiketli ve hepsi bir arada platformuyla özellikle pandemi dönemindeki başarı hikayelerinin önemli bir örneği haline geldi.

Geçtiğimiz yıl 3 katın üzerinde büyüme sağlayan şirket, global risk sermayesi ve özel sermaye şirketi Insight Partners tarafından 32 milyon dolarlık yatırım aldıklarını duyurmanın heyecanını yaşıyor. Bu finansmanı, temel olarak ürün yol haritasını ilerleterek ve müşteri başarı çabalarını artırarak çeşitli alanlarda değerlendirmeyi planlayan girişim, ayrıca küresel ölçekte küçük ve orta ölçekteki işletmelerin pazarlama ve satışları hızlandırmayı hedefliyor.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Panos Siozos, “Öğrenme konusunda bizim kadar tutkulu olan eğiticimler için en iyi ve en erişilebilir çevrimiçi kurs oluşturma platformunu oluşturmak için yola çıktık. Herkesin kendi oturma odalarından Lynda, Masterclass veya Coursera‘larını başlatmasını, içerik ve becerilerinden kar elde ederek faydalanmasını mümkün kılarak doğrudan tüketiciye yönelik e-öğrenme platformunu demokratikleştirdik” sözlerine yer verdi.

LearnWorlds, şu anda 120’den fazla ülkede 4 bin üzerinde müşteriye hizmet sağlıyor. 2020 yılında artış gösteren çevrimiçi eğitim taleplerinin 2021 yılında da hızını kesmeden devam ettiğini vurguluyor. ABD, şirketin işlerinin %40’ını oluştururken, %30’unu ise Avrupa iç pazarı oluşturuyor.

Güncel İçerikler