TravelPerk, Birleşik Krallık merkezli kurumsal seyahat yönetimi şirketi Click Travel’ı satın alıyor

TravelPerk kurucu ortağı ve CEO’su Avi Meir tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, Birleşik Krallık’ta hizmet veren iş seyahati acentesi Click Travel‘ı satın alıyor. Meir, yaptığı açıklamada tüm TravelPerk çalışanları ve kendisi adına Click Travel’ın yetenekli çalışanlarıyla bir araya gelmekten oldukça gurur duyduğunu belirtti.

TravelPerk CEO’su tarafından yapılan açıklamada, Click Travel, “Birleşik Krallık genelinde en hızlı büyüyen kurumsal seyahat yönetimi şirketi” olarak tanımlandı. 1999 yılında kurulan şirketin Red Bull, Five Guys ve Talk Talk’un da aralarında bulunduğu 2000’den fazla kurumsal müşterisi mevcut. Bu sayı yaklaşık 3000 TravelPerk müşterisiyle birleştiğinde, 5000‘i aşıyor. Yapılan anlaşmaya göre şirketin yaklaşık 150 çalışandan oluşan ekibi TravelPerk bünyesindeki 500 çalışanla bir araya gelirken, Birmingham TravelPerk’ün Birleşik Krallık genelindeki pozisyonunu güçlendirmek hedefiyle şirketin merkezlerinden biri oluyor.

Pandemi döneminde birçok seyahat ve bilet alma platformu küresel sağlık krizinden olumsuz etkilenirken, 2015 yılında kurulan TravelPerk, bu dönemde cesur adımlar atmıştı. 2020’nin Temmuz ayında Albatross’u satın alarak ilk satın alımını gerçekleştiren şirket, kendi Uygulama Programlama Arayüzünü geliştirmişti. 2021’in ilk günlerinde ABD merkezli NexTravel’ı satın aldığını duyuran TravelPerk, geçtiğimiz Mayıs ayında ise 160 milyon dolarlık Seri D yatırım aldığını duyurmuştu. Şirketin üçüncü satın alımı olan bu yeni gelişme ise, TravelPerk bünyesindeki en büyük satın alım olarak değerlendiriliyor. Bütün bu gelişmelerle yeni normal dönemde hız kazandıklarını vurgulayan Meir, kurumsal seyahat yönetiminin geleceğini şekillendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanan seyahat kısıtlamaları sebebiyle TravelPerk’ün şu anki en geniş pazarı Amerika Birleşik Devletleri. Kısıtlamaların yeniden uygulanmayacağını umduğunu belirten şirket CEO’su Meir, ABD ve Avrupa’da bulunan esas pazarlarında 2022 yılında %200 büyüme beklediklerini açıkladı.

Güncel İçerikler