Kurumsal seyahate odaklanan TravelPerk, 1.3 milyar dolar değerlemeyle 115 milyon dolar yatırım aldı

1.3 milyar dolar değerleme üzerinden 115 milyon dolar yatırım alan TravelPerk, ABD ve Avrupa'daki faaliyetlerini genişletmeyi hedefliyor.

KOBİ’lere odaklanan iş seyahati rezervasyon platformu TravelPerk, D Serisi finansman turunda 115 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Nisan 2021’de 160 milyon dolar yatırım aldığını duyuran şirket, bugün 1.3 milyar dolarlık bir değerlemeyle hanesine 115 milyon dolar daha ekledi.

General Catalyst tarafından yönetilen yeni finansman turu, mevcut yatırımcı Kinnevik tarafından destek gördü. Ayrıca Gillian Tans (eski Booking.com Başkanı ve CEO’su) ve Joel Cutler da tura katılım sağladı ve TravelPerk yönetim kuruluna katıldı. 2015 yılında kurulan TravelPerk, bugüne kadar 409 milyon dolar yatırım aldı.

Küresel salgın döneminde birçok seyahat ve rezervasyon platformunun işleri durma noktasına geldi. Bu dönemi herhangi bir işten çıkarma yapmadan atlattığını belirten TravelPerk, bu dönemde iş seyahatlerini daha iyi, daha güvenli ve daha sürdürülebilir kılacak ürünler geliştirdiğini söyledi. TravelPerk, iş seyahati açısından talep yönlü zorluklara rağmen 2021 yılında önemli adımlar attı. Şirket, birçok platformun kapılarını kapatmak zorunda kaldığı bir dönemde toplam 275 milyon dolar yatırım alarak 1.3 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

TravelPerk, geçtiğimiz iki sene içinde birçok önemli satın alma gerçekleştirdi. 2020’nin Temmuz ayında Albatross‘u satın alarak ilk satın alımını gerçekleştiren şirket, 2021’in ilk günlerinde ABD merkezli NexTravel‘ı satın aldığını duyurdu. Geçtiğimiz temmuz ayında TravelPerk ile Birleşik Krallık merkezli Click Travel ekibinin bir araya geldiğini de sizlere aktarmıştık. TravelPerk, son olarak Eylül 2021’de Birleşik Krallık merkezli Susterra‘yı satın alarak sürdürülebilir seyahate büyük bir yatırım yaptığını duyurmuştu.

TravelPerk, son finansmanın hibrit çalışma modelini benimseyen kuruluşlar için araçlar oluşturmak amacıyla kullanılacağını söyledi. NexTravel’ı satın alarak ABD pazarına giriş yapan şirket, ABD ve Avrupa’daki faaliyetlerini genişletmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler