Dijital sağlık girişimi Transcarent, 200 milyon dolar yatırım aldı

Kendi kendini sigortalayan çalışanlar ve aileleri için dijital sağlık hizmeti sunan Transcarent, 200 milyon dolar yatırım aldı.

Dijital sağlık girişimi Transcarent, bugün 200 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Kinnevik ve Human Capital liderliğindeki C Serisi finansman turuna, General Catalyst, 7wireVentures, Alta Partners, Merck Global Health Innovation Fund, Jove Equity Partners, Threshold Ventures, ve GreatPoint Ventures da katılım sağladı.

Seri C yatırım, Transcarent’in toplam yatırımını bir yıldan kısa bir süre içinde 298 milyon dolar seviyesine çıkardı.

2020 yılında kurulan Transcarent, kendi kendini sigortalayan çalışanlar ve aileleri için dijital bir sağlık ve bakım platformu sunuyor. Transcarent, acil bakım gibi temel ihtiyaçların yanı sıra, daha düşük maliyetli ilaçlar ve semptom değerlendirmesi gibi birçok hizmet sunuyor. Gerektiğinde ameliyatlar, evde bakım desteği, kanser ve uzman görüşleri de sunulan hizmetler arasında yer alıyor. Üyeler, canlı ve dijital desteğe 7/24 doğrudan erişim sağlayabiliyor.

Transcarent CEO’su Glen Tullman, yaptığı açıklamada, Transcarent’ta sorumluluğu tekrar tüketicilere veren yeni ve farklı bir sağlık deneyimi oluşturduklarını söyledi. Tullman, sağlık tüketicilerinin anlayabilecekleri, kendilerini rahat hissedebilecekleri ve tarafsız bir şekilde bilgilendirilebilecekleri bir sağlık hizmetine erişim sağlamak istediğine dikkat çekti.

Şirket, geçtiğimiz bir yıl içinde yönetici ekibinde önemli değişiklikler geçirdi. Ayrıca, 1 milyonun üzerinde üyeye hizmet veren cerrahi ve temel bakım sağlayıcısı BridgeHealth‘in satın alınmasını ve entegrasyonunu tamamlayarak önemli adımlar attı. Transcarent ayrıca, dünyanın önce gelen perakende isimlerinden olan Walmart ile de bir ortaklık kurduğunu paylaşmıştı. Çalışanlar ile işverenlerin Walmart’ın düşük maliyetli hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak isteyen Walmart, kendi kendini sigortalayan çalışanlar için Transcarent ile bir ortaklık duyurdu.

Güncel İçerikler