Yerli girişim Vagustim’in geliştirdiği dijital sağlık teknolojisi, Harvard’da doktorlar ve araştırmacılar tarafından kullanılacak

Vagustim, biyoelektronik tıp alanında geliştirdiği dijital sağlık teknolojisi cihazının satışını Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gerçekleştirdi. Cihaz, Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki klinik çalışmalarda doktorlar ve araştırmacılar tarafından kullanılacak.

İTÜ ARI Teknokent bünyesinde yer alan girişimlerden Vagustim, girişimcilerden edindiğimiz bilgilere göre Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne ihracat yapma başarısı gösterdi.

Vagustim’in biyoelektronik tıp alanında geliştirdiği dijital sağlık teknolojisi, Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki klinik çalışmalarda doktorlar ve araştırmacılar tarafından kullanılacak. Dünyadaki ilk ve tek mobil uygulama kontrollü, stimülasyon parametreleri ayarlanabilen, kişiselleştirilmiş vagus sinir uyarımı cihazını geliştiren Vagustim’in ürünü, hayati organlarımızı ve sistemlerimizi kontrol eden otonom sinir sisteminin dengesinin bozulması sonucu oluşan disfonksiyon kaynaklı hastalıkların tedavisinde kullanılmaya aday bir teknoloji. Cihazın öncelikli hedef endikasyonları arasında migren ve fibromyalji gibi kronik ağrılar, sportif toparlanma ve bağışıklık sisteminin aşırı reaksiyonu ile oluşan hiperinflamatuar durumlar ve oto-immün hastalıklar yer alıyor.

Eczacıbaşı Topluluğu Kurumsal İnovasyon ve Girişimcilik Programı finalisti

2019 yılında Eczacıbaşı Topluluğu’nun Kurumsal İnovasyon ve Girişimcilik Programı finalisti olarak Eczacıbaşı Momentum, Emre Çorak, Hasan Kapar ve Erman Turan’dan yatırım alan Vagustim, 2020’de TÜBİTAK’ın en prestijli destek programlarından biri olan 1511’den yaklaşık 1 milyon TL’lik hibe almaya hak kazandı. Aynı zamanda İTÜ Çekirdek girişimi olan Vagustim, 2018’de düzenlenen Big Bang Start-up Challenge’ta ilk 5’te yer aldı.

Gelecek vadeden 5 girişimden biri seçildi

Vagustim dünya genelinde analiz edilen 188 Neurotechnology girişimi arasında en fazla gelecek vadeden 5 girişimden biri olarak gösterildi. 2021 sonunda yeni bir yatırım turunu tamamlamaya hazırlanan girişim, belgelendirme, seri üretim ve pazarlama konularında daha hızlı yol alarak büyümeyi planlıyor.

Vagus sinirini uyararak tedavi ediyor

Tıp doktoru Ali Veysel Özden ve mühendis Ali Can Erk tarafından kurulan girişim, FDA onaylı bir nöromodülasyon yöntemi olan vagus sinir uyarım alanında faaliyet gösteriyor. Geliştirilen teknoloji her iki kulaktaki vagus sinirini deri üzerinden düşük şiddette elektriksel olarak uyarıyor. Böylece otonom sinir sisteminin bir dalı olan parasempatik sinir sistemi aktivasyonu artırılıyor. Bunun sonucunda da otonom sinir sistemi regüle edilebiliyor. Cihazın IoT tabanlı olması, kullanıcı ve kullanım ile ilgili bilgileri toplamaya imkan veriyor. Böylece uyarım parametreleri kişiye özel ayarlanabiliyor. Bu da cihazı rakiplerinden ayıran en büyük fark olarak ortaya çıkıyor. Vagustim’in geliştirdiği cihazı kullananlar arasında Yale Üniversitesi’nden Türkiye’ye misafir araştırmacı olarak gelen Dr. Maria Veldhuizen de bulunuyor. Dr. Veldhuizen, “Rescue Food Reward in Obesity with Neuro-modulation of Gut-brain Signals” projesinde Vagustim’in geliştirdiği cihazları kullanacak.

Güncel İçerikler