BIO Startup 2019 programını kazanarak globale gidecek 5 girişim belli oldu

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AIFD) tarafından desteklenen, yürütücülüğünü ReDis Innovation’ın üstlendiği ve bu yıl 65 biyogirişimcinin başvurduğu dördüncü BIO Startup Program’da 5 finalist belli oldu.

Online programın ardından 3 günlük bir kampa katılan biyogirişimciler, 19 Nisan’da BIOExpo’daki TÜSEB “Güçlü Bir Biyoekonomiye Doğru: Biyoteknolojide Öncelikler ve İşbirlikleri” sempozyumu kapsamında düzenlenen BIO Startup Demo Day‘de jüri karşısına çıktı.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Demo Day’de sunumlarını yapan biyogirişimciler arasından jüri tarafından seçilen beş biyogirişimci, 1-6 Haziran tarihleri arasında Philadelphia‘da düzenlenecek BIO Entrepreneurship Bootcamp ve BIO Convention‘a katılma hakkına sahip oldu.

BIO Startup 2019 Kazananları

VacciZone Biotech: Dört uluslararası bölgede patent sahibi startup VacciZone Biotech, milli ve yerli anti-kanser immün tedavi yöntemi geliştiriyor.

Vagustim: Geliştirdikleri cihazla kulaktaki vagus sinirini elektriksel olarak noninvazif bir şekilde uyarıyor ve otonom sinir sistemini düzenleyerek migren ataklarının oluşmasını engelliyor.

Pera Labs: Yapay zeka kullanarak sperm hücresine zarar vermeden, sağlıklı sperm hücrelerini seçip, görüntü işleme algoritmaları ve derin öğrenme modelleri ile DNA kalite analizi yapıyor; günümüzde 10 güne uzayan sürecin yaklaşık bir buçuk saatte tamamlanmasını sağlıyor.

Tarabios: Kan Pıhtılaşma süresi ölçüm platformu geliştiriyor.

ELAA Technology: Akciğer kanserine erken teşhis amacıyla 3 Boyutlu Akciğer Navigasyon Sistemi için bir algoritma geliştirdi. Günümüzde kullandığımız bronkoskopi cihazlarına doktoru yönlendirecek bir algoritma ekleyerek ulaşılmak istenen noktaya, tam hedefe ulaşmayı sağlamak ve bu noktadan da yüzde doksan sekiz başarı oranıyla biyopsi alınmasını sağlamak amacıyla çalışıyor.

Güncel İçerikler