Yemek Sepeti, dünyanın en başarılı üniversitelerinden olan Harvard’da derslere konu oldu

2000 yılında kurulan ve Türkiye’nin önemli bir İnternet markası olan Yemek Sepeti, dünyanın en başarılı üniversitelerinden Harvard‘da derslere konu oldu. Okulun vaka çalışmaları arasına girmiş oldu.

Growing and Expanding the Business Model Through Data – Veri Sayesinde İş Modelini Büyütme ve Geliştirme” isimli çalışma kapsamında, Yemeksepeti’nin iş modeli analiz edildi.

HBS Profesörü William Kerr tarafından yürütülen çalışma kapsamında, Yemeksepeti Kurucusu ve CEO’su Nevzat Aydın dahil olmak üzere şirket çalışanlarıyla 4 ay süren bir görüşme yapıldı.

Çalışmada, Türkiye’de henüz internetin yaygın şekilde kullanılmadığı ve girişimcilik ekosisteminin oluşmadığı yıllarda bir internet girişimi olarak yola çıkan Yemeksepeti’nin süreç içerisinde geliştirdiği özgün iş modeli incelendi.

Bu doğrultuda kullanıcı memnuniyeti odaklı yaklaşımı, mobil entegrasyon süreçleri, yatırım kararları, ürün geliştirme, marka işbirlikleri ve pazarlama çalışmalarında veri tabanlarının kullanımı gibi konulara vurgu yapıldı.

Gelecekte daha fazla marka çıkması temennisiyle, Yemek Sepeti’ni tebrik ediyoruz.

Güncel İçerikler