Yerli girişim Garaj Sepeti, 40 milyon dolar civarında bir değerleme ile satın alınıyor [Duyum]

Türkiye girişim ekosisteminden doğrudan kaynağından veya güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgileri sizlere getir yatırımında olduğu gibi paylaşmaya devam ediyoruz. Şimdiki haberimiz ise bir satın alma.

Bundan 2 yıl önce Haziran 2019’da hikayesine yer verdiğimiz yerli girişim Garaj Sepeti, benim tahminlerim doğrultusunda 40 milyon dolar civarında bir değerleme ile Meksika merkezli Kavak tarafından satın alınıyor.

Rakamlar henüz resmi olarak paylaşılmadı ancak dün Rekabet Kurumu’nun web sitesinde Kavak Intermediate Holdings LLC‘ye tüm hisselerinin devri için başvuru yapılmış. Şu an için tek resmi açıklama bu.

Edindiğimiz farklı bilgilere göre Kavak‘ın da son açıklanan yatırım turu 4 milyar dolardı. Şirket; Meksika, Brezilya ve Arjantinde faaliyet gösteriyor. Elde ettiği yatırım gelirleri ile de çeşitli ülkelerden satın almalar yapıyor.

Peki neden 40 milyon dolar değerleme dedim?

Güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgilere geçtiğimiz aylarda Garaj Sepeti, yerli ve yabancı yatırımcıların katılımının olacağı 40 milyon dolar değerlemeli bir yatırım turundaydı.

Bir bilgi alamadık ve sanırım o tur gerçekleşmedi ve bu tur doğrudan bir satın alma sonuçlandı. Garaj Sepeti’nin 25’in üzerinde yatırımcısı olduğunu da biliyoruz. Dolayısıyla bizim tahminlerimiz doğrultusunda bu satış rakamının 45 milyon dolar civarı olduğunu düşünüyoruz. Önümüzde kısa süreçte resmi açıklama yapıldığında bu rakama yakın miktarlar çıkacağını düşünüyorum.

Rekabet Kurumu resmi açıklaması:

Sizlerle olabildiğince araştırılmış ve yorumlarımı kattığım haberleri paylaşmaya devam edeceğim. Satın alma sonuçlandığında bu haberi ilk egirişim’de görebilirsiniz.

Güncel İçerikler