Garaj Sepeti, 1.5 milyon dolarlık Seri A yatırım aldı

Haziran 2019’da hikayesini paylaştığımız ve yatırım almaya hazırlandığını ilk kez egirişim olarak duyurduğumuz Garaj Sepeti, bu yatırım turunu tamamladı ve 1,5 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Türkiye’de otomotiv ekosisteminin dijitalleşmesine öncülük eden, bünyesinde sektör işyerleri için dijital dönüşüm platformu, sürücüler için de Tasit.com ve Araba.com pazaryerlerini barındıran Garaj Sepeti, üçüncü yılında aldığı 1,5 Milyon dolarlık yatırım ile Seri A turlarını tamamlamış oldu.

Bu yatırım turuna ilk kez; Growth Circuit, Teknasyon kurucu ortakları Burak Sağlık, Mustafa Sevinç, Mustafa Vardarlı, Aventio, SekizGen ve önemli hukuk ve yatırım profesyonelleri katıldı. Yatırıma mevcut yatırımcılardan; Map Yatırım, Galata Business Angels, Finberg ve F+ Ventures da dahil oldu.

Garaj Sepeti Eş Kurucusu ve CEO’su Mehmet Çelikol yatırım değerlendirmesine ilişkin olarak “Mevcut tüm kurumsal yatırımcılarımızın yatırıma dahil olması bizim için önemliydi. Yeni yatırımcılarımız da Garaj Sepeti’ni bir üst seviyeye çıkarmak için destek alabileceğimiz, özenle seçtiğimiz, alanında uzman kişiler… Kendilerine bu serüvende bizimle yürümeye karar verdikleri için teşekkür ederim” dedi.

Garaj Sepeti 1 yılda 12 kat büyüdü

Garaj Sepeti’nin 2019 yılındaki agresif büyümesini alınan yatırımlarla desteklediklerini belirten Çelikol “2019 iş modelimizin ana ürünlerini tamamladığımız, pek çok alanda verimliliğe ve karlılığa odaklandığımız bir yıl olması açısından önemliydi. Bir yılda 12 kat büyüyerek 100 Milyon TL’ye ulaşmak da bizim için milattı. Tasit.com ve Araba.com’un sektörün büyük farkla en hızlı büyüyen platformları olması da mutluluk verici” dedi. Çelikol sözlerine şöyle devam etti: “2020’de belirlediğimiz stratejik alanlarda büyümeyi sürdüreceğiz ve 10.000’i aşkın işyeri üyemiz ile milyonlarca kullanıcımıza verdiğimiz deneyimi iyileştireceğiz.”

Güncel İçerikler