Yerli girişim PhotoCup, 1.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Dünyada, kupa formatında online fotoğraf yarışmaları düzenleyen ilk ve tek uygulama olan PhotoCup, ilk turda MobileX’in kurucu ortağı Cem Ortabaş ve xStudios’un kurucu ortağı Kaan Ortabaş’tan 1.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

1 Mayıs 2020’de, fotoğrafa ilgi duyan milyonlarca kişiye adil ve eğlenceli bir platform sunma hedefiyle kurulan Photocup A.Ş, kısa sürede hem üye hem de etkileşim sayısında önemli yükseliş yakalamasının yanı sıra birinci yaşını kutlamadan yatırım desteği alarak dikkatleri üzerine çekti.

Belirli aralıklarla ve farklı temalarda fotoğraf kupaları düzenleyen PhotoCup, dileyen herkesin kendi çektiği temaya ve formata uygun fotoğraflarla yarışabildiği ve/veya fotoğraflara oy vererek ödüller kazanabildikleri, dünyanın en heyecanlı fotoğraf şampiyonası. Fotoğrafçı Niko Guido’nun özgün fikrinden doğan PhotoCup’ta; bir kupa için yüklenen yüzlerce fotoğraf, alışılagelmiş yarışmaların aksine rastgele bir şekilde rakipleriyle eşleşiyor ve oylama başlıyor. Bir üst tura geçen fotoğraf, başka bir fotoğrafla yeni bir karşılaşma yapıyor. Her turda yeniden başlayan heyecan günlerce sürerken, en çok oyu alarak tüm turları geçen ve final maçını kazanan fotoğraf şampiyon oluyor. Kendi düzenlediği kupaların yanı sıra Türkiye’nin bilinen markalarıyla işbirliklerine de imza atan PhotoCup, birçok önemli markanın sponsorluğunda yarışmalar da düzenliyor.

Fotoğrafla ilgilenen herkese açık yarışma platformu PhotoCup’ın eğlenceli formatında “En İyi Fotoğrafçı” ve “En İyi Fotoğraf” kategorilerinin yanı sıra “En İyi Oy Veren” kategorisi de yer alıyor. Fotoğraf yarışmalarına yeni bir soluk ve heyecan getiren PhotoCup, özellikle pandemi döneminde eve kapanan gezgin fotoğrafçılar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Kullanıcıların yanı sıra PhotoCup Masters adı altında birleşen usta fotoğrafçılar da oylamaya dahil olarak fotoğraf sanatının gelişmesine katkı sağlıyor. Fotoğrafa ilgi duyan milyonlarca kişi, çizgi dışı bir duruş sergileyen uygulama sayesinde birbirinden etkileyici fotoğrafları inceleme ve yorumlarla etkileşimlere girme imkânı da buluyor.

1 Mayıs 2020’de kullanıcılarıyla buluşan ve son dönemlerde yurtdışına açılma planları içinde olan PhotoCup henüz sektörde ilk yılını doldurmadan, Cem ve Kaan Ortabaş kardeşlerden 1,5 milyon dolar değerleme ile yatırım desteği aldı. Cem Ortabaş’ın kurucu ortakları arasında yer aldığı ve Türkiye’nin en büyük 100 internet şirketinden biri olan MobileX, şimdiye kadar 100 milyonun üzerinde kullanıcıyı bünyesinde barındıran mobil uygulamalara imzasını atmış bir yerli girişim olma özelliği taşıyor.

Güncel İçerikler