Kurucuları arasında Kağan Sümer’in de yer aldığı Gorillas, 290 milyon dolar yatırım alarak unicorn oldu

Berlin merkezli teslimat girişimi Gorillas, Seri B yatırım turunda 290 milyon dolar yatırım alarak 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Unicorn girişimler arasına katılan teslimat girişimi Gorillas’ın kurucuları arasında Türk girişimci Kağan Sümer de bulunuyor.

Kağan Sümer ve Jörg Kattner tarafından kurulan Gorillas, daha öncesinde duyum olarak unicorn olacağını paylaştığımız ve bugün 2.6 milyar dolar değerlemeye ulaştığını resmen açıklayan Türk girişim Getir ile benzer bir iş modeline sahip. 10 dakikadan kısa bir süre içerisinde teslimat gerçekleştiren Gorillas aralarında Londra, Amsterdam ve Münih‘in de bulunduğu 12 şehirde hizmet veriyor. Gorillas’ın Seri B yatırım turu Coatue Management, DST Global ve Tencent liderliğinde gerçekleşti.

Gorillas, bu yatırım turuyla birlikte faaliyet gösterdiği ülke ve şehir sayısını da arttırmak istiyor. Her bir teslimat için 2 dolar ücret alan Gorillas, ürün fiyatlarını marketlerle aynı seviyede tutarak 2 binin üzerinde ürün teslimatı yapabiliyor.

Ayrıca Gorillas, aldığı yeni yatırımın 1 milyon dolarını kuryelerine ve saha çalışanlarına dağıtacağını açıkladı. Getir ise bugün yaptığı basın toplantısında, kurye ve saha çalışanlarına yeni yatırımdan 25 milyon dolar dağıtılacağını açıklamıştı.

Güncel İçerikler