Getir, Kağan Sümer’in kurucuları arasında olduğu Alman rakibi Gorillas’ı satın alıyor

Türkiye ve global pazarda müşterilerine birçok alanda teslimat hizmeti sunan Getir, Almanya merkezli rakibi Gorillas'ı satın almayı planlıyor.

Gerek ülkemizde gerekse global pazarda çalışmalarını sürdüren, Türkiye’nin decacorn girişimi Getir, Kağan Sümer’in de kurucuları arasında yer aldığı Alman rakibi Gorillas‘ı satın almak için görüşmeler yapıyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında sizlerle paylaştığımız canlı yayında alışveriş deneyimi sunan Vidyodan’ın çoğunluk hissesini satın alan Getir, şimdi de global pazardaki rakibini bünyesine katmayı planlıyor. Yapılan görüşmeler sonucunda anlaşmanın hem yatırım odaklı hem de nakit akışı üzerinden sağlanacağı tahmin ediliyor. Anlaşmanın olması dahilinde Getir’in İngiltere, Almanya ve diğer önemli Avrupa pazarlarında faaliyetlerini daha güçlü şekilde yürüteceği düşünülüyor.

2020 yılında Berlin’de kurulan Gorillas, ilk zamanlarında oldukça tercih edilen bir uygulamaydı. Müşterilerine sunduğu yeniliklerden beklenen dönüşü alamayan şirket, bazı pazarlarda faaliyetlerini sonlandırmak ve personellerini işten çıkarmak zorunda kaldı. Gorillas daha önce rakipleri tarafından satın alınma ya da birleşme gibi konularda çeşitli görüşmelerde bulundu. Geçtiğimiz sene 3 milyar dolar değerleme ile yatırım alan Gorillas’ın önümüzdeki günlerde Getir’in bünyesine katılması muhtemel görünüyor.

Görüşmeler sürdüğü için hem Getir hem de Gorillas yetkilileri konu hakkında henüz herhangi bir resmi açıklamada bulunmadı.

Güncel İçerikler