Kağan Sümer’in de kurucuları arasında yer aldığı Gorillas, Fransa merkezli Frichti’yi satın aldı

Berlin merkezli Gorillas, Fransa'da faaliyet gösteren Frichti'yi satın aldığını açıkladı. Henüz resmi olarak tamamlanmayan anlaşmanın finansal detaylarına dair bir açıklama henüz yapılmadı.

Ekim 2021’de 1 milyar dolar yatırım aldığını aktardığımız Gorillas, aldığı yatırımları yeni stratejik satın almalar için kullanıyor. Avrupa’nın market teslimat sektöründe lider isimlerden Berlin merkezli Gorillas, Fransa’da faaliyet gösteren Frichti‘yi satın aldığını açıkladı.

Gorillas, bir yıldan kısa bir süre içinde Fransa’nın 5 önemli şehrinde 22 mağaza açtı. Almanya merkezli şirket, Avrupa’da hızla yayılarak rakipleriyle rekabeti yoğunlaştıran Gorillas, Frichti’nin satın alınmasıyla Fransa’daki konumunu güçlendirecek. Haziran 2020’de kurulan Gorillas, Amsterdam, Londra, Paris, Madrid, New York, Milano ve Münih dahil olmak üzere 55’ten fazla şehirde faaliyet gösteriyor.

2015 yılında Julia Bijaoui ve Quentin Vacher tarafından kurulan Frichti, Fransa’da hazır gıda ve market ürünleri teslimatında öncü bir isim olarak güçlü bir konuma sahip. Sektördeki diğer isimlerden farklı olarak Frichti, kendi tarifleriyle pişirmeye hazır yemeklerin satışını gerçekleştiriyor. Fransa ve Belçika’da olmak üzere, 8 önemli şehirde 450.000’den fazla müşteriye ulaşan girişim, Gorillas’ın güçlü küresel ağı ile birleşecek. Birleşmenin ardından şirketin yerel ürünlere erişim konusunda Gorillas’a katkı sağlaması bekleniyor. Ayrıca, Avrupa’da faaliyet gösteren Getir, Flink ve Cajoo gibi isimlerle rekabetini sürdüren Gorillas’ın gelecekteki büyümesini hızlandırmasına yardımcı olacak.

Anlaşmanın finansal detayları hakkında kesin bir açıklama henüz yapılmadı. Satın alma hakkında açıklama yapan Gorillas’ın kurucusu ve CEO’su Kağan Sümer, “Julia, Quentin ve Frichti ekibinin Fransa’da yarattıkları olağanüstü” diyerek Frichti’yi hızlı ticaretin muazzam potansiyelini keşfeden ilk isimlerden biri olarak değerlendirdi.

Frichti’nin kurucu ortağı ve eş CEO’su Julia Bijaoui, “Gorillas ile küresel genişlemenin bir sonraki adımını atmak için mükemmel bir ortak bulduk” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler