Hiwell: Görüntülü görüşme veya mesajlaşma ile psikolojik danışmanlık hizmeti veren uygulama

Modern zamanların beraberinde getirdiği mevcut stres seviyeleri nedeniyle zihinsel sağlık üzerindeki zorluklar artmaktadır. Fiziksel, ekonomik, sosyal ve / veya kişisel engeller nedeniyle psikolojik desteğe erişim sınırlıdır.

Ali Ozan Özçiçek dahil olmak üzere toplam üç ortak tarafından kurulan yerli girişim Hiwell, profesyonel psikolojik danışmanlığı erişilebilir, uygun fiyatlı ve konforlu hale getirmek için uzman psikolog ve kullanıcıları bir araya getiren çevrimiçi bir platformdur. Danışanlar görüntülü görüşme ve mesajlaşma yoluyla psikolojik danışma hizmeti alabilirler. Psikologlar hariç kurucular dahil toplamda 9 kişilik yarı ve tam zamanlı bir ekiple çalışmalarını hem B2B hem de B2C olarak sürdürüyorlar.

Online psikoloji pazarının yeni oyuncusu: Hiwell

Kuruculardan edindiğimiz bilgiye göre dünyada 970 milyon kişinin psikolojik problemi varmış. Türkiye’de ise psikolojik rahatsızlıklar sebebiyle sağlık kuruluşlarına başvuru sayısı 2009 yılında 3 milyon, 2013 yılında 9 milyon, 2017’de ise 12 milyona ulaşmış. Bu pazarda hızla artan ihtiyacı değerlendirmek ve pay almak isteyen girişimciler, girişimin temellerini attı.

Hiwell hizmetine şu anda web platformundan kayıt olup, Google Play veya App Store üzerinden indirip kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca, Albaraka Türk’ün girişim hızlandırma programı Albaraka Garaj’ın dördüncü dönemine seçilen girişimler arasında da yerini aldı.

Ali Ozan Çiçek, Hiwell olarak ürettikleri değer önerisiyle ilgili: “Rakiplerimizden farklı olarak platformumuza yalnızca yüksek lisans yaparak uzmanlığını kazanmış, süpervizyon ve kendi terapi sürecinden geçmiş psikologları kabul ediyoruz. Yani bu hizmeti global standartlarda veriyoruz. Psikolojik problemler yaşayan insanlar yeterince yoğun bir süreçten geçiyor. Bu insanlar sosyal baskılara, hizmetin pahalı olmasına ve sahte psikologlara rağmen psikolojik destek almaya karar verseler bile, insanların tam olarak neye ihtiyacı olduğunu anlamaları, güvenilir bir psikolog bulmaları ekstra bir yük. Biz bu noktada devreye girerek eğer bir probleminiz varsa Hiwell’e kayıt olun ve sonrasında kendinizi profesyonel olarak sizin için hazırlanmış bir sürece bırakın diyoruz. Ayrıldığımız bir diğer nokta olarak da yapay zeka destekli danışan-psikolog eşleştirme sistemimiz sayesinde kullanıcılarımızı şikayetlerine en uygun psikoloğa yönlendiriyoruz.” dedi.

Hiwell nasıl kullanılıyor?

Hiwell’e kayıt olan her kullanıcı önce, kayıt esnasında kendisine sorulan soruları yanıtlayarak şikayetine ve psikolojik danışmanlıktan beklentisine göre yapay zeka algoritması yardımıyla en doğru uzman psikologla eşleştirilir. Eklemekte fayda var, psikolog-danışan eşleştirmesini Hiwell yapıyor ancak bu aslında bir öneri, kullanıcılar isterlerse kontrolü ellerine alabilir. Kullanıcılar eşleşme sonucunda psikologlarının özgeçmişlerini inceleyebilir ve eğer isterlerse psikologlarını kolayca değiştirebilirler. Bir sonraki adımda eşleştikleri uzman psikologları ile ücretsiz bir ön görüşme yaparak sürecin nasıl ilerleyeceğini konuşabilir ve detayları öğrenebilirler. Ön görüşme sonucunda sürece başlamaya karar veren kullanıcılar seanslarını uygulama üstünden oluşturarak, kendileri için en uygun zamanda evlerinin konforunda da uygulama üzerinden hizmet almaya başlayabilirler.

Güncel İçerikler