5 ülkede hizmet veren online terapi platformu Hiwell, 2024’te 10 ülkeye açılmayı hedefliyor

Online psikoterapi hizmetine erişimi kolaylaştıran teknoloji uygulaması Hiwell'in hedefinde 2024'te 10 ülkeye açılmak var.

Online psikoterapi hizmetine erişimi kolaylaştıran teknoloji uygulaması Hiwell, yurt dışı açılımlarına hızla devam ediyor.

Hiwell’in Kurucusu Ali Ozan Özçiçek, Türkiye’de kısa sürede kullanıcı sayısını hızla artıran platformun 2023 yılı ile beraber yurtdışında da ciddi ilerlemeler katettiğini belirtti.

Hiwell şu anda Türkiye dışında Brezilya, Yunanistan, Azerbaycan ve Romanya’da danışanlara ana dillerinde uzman psikologlardan online psikoterapi alma imkanı sunuyor. Bu ülkelerde kademeli bir şekilde büyümelerine paralel olarak Hiwell, uzman psikolog sayısını da her geçen gün artırmaya devam ediyor.

Türkiye’den yola çıkıp 5 ülkede hizmet veren online terapi platformu, önümüzdeki 1 yıl içerisinde 10 farklı ülkede hizmet vermeyi amaçlıyor. Özçiçek, açıldığı yeni ülkelerde her bir ülkenin kültür ve geleneklerini iyi anlamanın önemini vurguluyor.

“5 ülkede psikologlarımız seanslarını gerçekleştirmeye başladı. Açıldığımız ülkelerde her danışan terapistine kendisini ana dilinde anlatmanın, anlaşılmanın rahatlığını yaşasın istiyoruz. Yurtdışı açılımlarımızda herkes için ana dilinde online terapiyi erişilebilir hale getirmeyi hedefliyoruz.”

Ana dilinde terapi almak danışan için kendini daha rahat dile getirme, deneyimlediği his ve düşünceleri derinlikli bir şekilde anlatma, kendisini doğru ifade edip etmediğine dair endişelerini en aza indirme gibi koşulları sağlayarak terapi sürecinin faydalı ve etkili bir şekilde sürdürülebilmesini sağlıyor.

Özçiçek, yurtdışı açılımlarında uzman psikolog ve danışanları bir araya getirirken her ülkede otantik, oraya özgü bir çalışma anlayışında olduklarını belirtiyor. Tıpkı Türkiye’de olduğu gibi bu ülkelerde de hem bireysel hem kurumsal anlamda güvenilir ve erişilebilir bir psikolojik destek platformu olmayı hedeflediklerini ekliyor.

“Açıldığımız ülkeler dünyanın farklı noktalarında yer alıyor. Her ülke için farklı bir dinamik söz konusu. Mesela burada kış iken Brezilya’da şu an yaz mevsimi yaşanıyor. Hiwell olarak gittiğimiz ülkelerin iklimini, kültürünü ve değerlerini tanıyarak bir hizmet sağlamayı önceliklendiriyoruz.”

Her dilde bilimsel psikoloji içerikleri

Yakın zamanda mobil uygulamada bulunan meditasyon ve nefes egzersiz içeriklerini de genişletmeyi hedefleyen Hiwell, platformunu bilimsel kaynaklı psikoloji içerikleri ile her dilde desteklemeye devam ediyor.

Psikolog yazar ekibinin ürettiği bilimsel içerikler Hiwell’in açıldığı her ülkede kendi dillerinde paylaşılıyor. Platformda ayrıca herkes için erişilebilir Kaygı Testi, Öfke Testi, Stres ve Travma Testi gibi birçok psikolojik test bulunuyor.

Güncel İçerikler