Facebook İstasyon’un uydu merkezlerinden biri Antalya’da açılıyor: Antalya İstasyon

Bugün gerçekleşen bir protokol imza töreniyle, 2019 Eylül ayında Facebook, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) ve Habitat Derneği’nin (Habitat) İstanbul’da faaliyete geçirdikleri topluluk merkezi Facebook İstasyon‘un uydu merkezlerinden birinin Antalya’da açılması için hazırlıklara başlandı.

Online olarak gerçekleştirilen protokol imza töreni, Facebook Türkiye Kamu Politikaları Programları Müdürü Ece Başay ile birlikte Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin ve Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı’nın katılımıyla gerçekleşti.

İstanbul’daki Facebook İstasyon’dan sonra; Samsun, Denizli, Kırklareli, Adana, Mersin, Van, Trabzon, Bursa, Ankara, İzmir ve Çanakkale’de protokolleri imzalanan ve Facebook’un Türkiye’deki en büyük yatırımlarından biri olarak görülen topluluk merkezlerinin sonuncusu olan Antalya İstasyon, Türkiye’deki insanları, toplulukları ve işletmeleri bir araya getirmeye ve ülke ekonomisinin dijitalleşmesine odaklanan bir dizi eğitime, programa ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak.

“Facebook İstasyon’u ülkenin dört bir yanında hayata geçireceğiz”

Facebook Orta Doğu ve Türkiye Kamu Politikaları Direktörü Azzam Alameddin Antalya’da açılacak topluluk merkeziyle ilgili şöyle konuştu: “İçinde bulunduğumuz pandemi koşulları, bireylerin, işletmelerin, toplulukların ve STK’ların dijital dünyada kendilerini geliştirebilmelerinin ülke ekonomisi açısından ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha gösterdi. Geçtiğimiz 2019 yılının Eylül ayında İstanbul’da açtığımız Türkiye’deki ilk topluluk merkezimiz Facebook İstasyon, bu doğrultuda yaptığımız en büyük yatırımlardan biri. Bugün protokolünü imzaladığımız Antalya uydu merkeziyle, Facebook İstasyon’u ülkenin dört bir yanında hayata geçirme hedefimize bir adım daha yaklaşmış olduk. Tüm topluluk merkezlerimizde online ihracat, dijital pazarlama, online güvenlik ve dijital iletişim gibi bir dizi farklı konuya odaklanan eğitim programları ve atölye çalışmaları düzenleyeceğiz.”

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise “Bir iyi niyet sözleşmesi olarak gördüğümüz bu protokol ile temelde bölgedeki girişimciliğin desteklenmesini hedefliyoruz. Eğitim, Ortak Çalışma Alanı ve Ön Kuluçka olmak üzere üç ana fonksiyonun aktif olarak işletilmesini planladığımız bu merkezler, yerelde üniversite, öğrenci, özel sektör, yerel yönetimler ve kamuyu bir araya getiren networking etkinliklerine de ev sahipliği yapacak” dedi.

“Antalya İstasyon önemli bir iş birliği platformu olacak”

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, gelişen teknoloji ile birlikte gelen değişim ve dönüşüm sürecinde ‘dijitalleşme’ konusuna odaklandıklarını söyleyerek ekledi: “Antalya İstasyon çıktığımız yolculukta bize katkı verecek önemli bir iş birliği platformu olacak. Bu değerli iş birliğinin bölgemizdeki tüm girişimcilerimiz ve üyelerimiz için katkı yaratacağına inanıyor, emek veren tüm kişi ve kurumlarımıza teşekkür ediyorum.”

Antalya’da girişimcilik adına yapılan çalışmalarda öncü bir kurum olduklarını ve girişimcilik ekosistemini büyütmek adına 19 yıldır sürdürülebilir bir politika yürüttüklerini dile getiren ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı ise, “Facebook İstasyon projesinin Antalya bölge ayağında ATSO ile birlikte iş birliği içerisinde olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz ve sorumluluklarımızın da farkındayız. Facebook İstasyon’un Antalya’da yeni nesil girişimciliğe büyük bir fayda sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Antalya İstasyon, farklı sosyal gruplara ve topluluklara bir araya gelerek fikir paylaşımında bulunabilecekleri ve çalışabilecekleri fiziksel bir alan sunarken, aynı zamanda şehirdeki işletmelere küresel pazarlara ulaşmaları ve iş

Güncel İçerikler