TurkishKit Konuşuyor etkinliğinde ilk kez tasarımcılar ve geliştiriciler bir araya geldi

Apple ekosisteminde uygulama geliştiren ve geliştirmeye hevesli kişileri bir araya getiren TurkishKit, 5 Şubat‘ta düzenlediği TurkishKit Konuşuyor etkinliğinde tasarımcıları ve geliştiricileri karşı karşıya oturan bir panel düzenledi. Facebook İstasyon’da düzenlenen etkinliğe ortaokul öğrencilerinden profesyonel sektör çalışanlarına kadar birçok farklı gruptan 50’ye yakın kişi katıldı.

Apple’ın dünya geliştirici konferansı WWDC’de burslu katılan ilk Türk Emirhan Erdoğan tarafından kurulan TurkishKit, ilk kez düzenlediği TurkishKit Konuşuyor etkinliğinde iOS tasarım trendlerini anlatarak katılımcıların bugünün ve geleceğin uygulama arayüz tasarımı hakkında bilgi sahibi olmasını sağladı. Etkinliğin devamında Apple ekosisteminde tasarım ve geliştirme yapan sektörün önemli isimlerini birleştiren TurkishKit, katılımcıların tasarım ve geliştirme taraflarını tanımasını ve kendine uygun tarafı seçmesine yardımcı oluyor.

Tasarımcılar ve geliştiriciler panelinde merak edilenler yanıtlandı

Gixal desteğiyle düzenlenen tasarım ve geliştirme paneline Sahibinden iOS Yazılım Mühendisi Yusuf Kamil Ak, iyzico ve payU Ürün Tasarımcısı İsmail Cem Özsezgin, IBM iX Görsel Tasarımcısı Murat Dinçer, Gixal Kullanıcı Deneyimi Uzmanı Süleyman Duman ve Trendyol Mobil Mühendislik Takım Lideri Cenk Işık katıldı.

Panelde uygulama geliştirmede yazılım ve tasarım sürecinin nasıl işlediği ve birbirine nasıl entegre olduğu konuşuldu. Ayrıca konuşmacılar, Apple ekosistemine heyecan duyan katılımcıların tasarıma ve geliştirmeye yönelik sorularını da cevapladı.

TurkishKit bu etkinlikle birlikte Adım Adım Kodla ürünün de lansmanını gerçekleştirdi. Geliştirmeye hevesli kişiler, bu servisle birlikte kodlarken öğreniyor ve adım adım kendi uygulamasını geliştiriyor.

TurkishKit, ilk kez bu ay başlattığı TurkishKit Konuşuyor etkinliğini her ay düzenli periyodlarla gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Güncel İçerikler