ICC Girişimcilik Merkezi İstanbul Bölge Ofisi, Facebook İstasyon’un ortakları arasına katıldı

Bugün gerçekleştirilen bir törenle, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) ve ICC Türkiye Milli Komitesi tarafından kurulan ICC Girişimcilik Merkezi İstanbul Bölge Ofisi‘nin Facebook’un Türkiye’deki ilk topluluk merkezi Facebook İstasyon’a ortak olduğu duyuruldu.

Bu ortaklık kapsamında ICC Türkiye, Facebook’un geçtiğimiz Eylül ayında TOBB ve Habitat Derneği (Habitat) işbirliğiyle İstanbul’da açtığı “Facebook İstasyon”da Türkiye’deki işletmelerin sınır ötesi pazarlara erişmelerine ve iracat alanına odaklanan çeşitli eğitimler ve programlar düzenleyecek.

Facebook İstasyon, Türkiye’deki insanları, toplulukları ve işletmeleri bir araya getirerek onların büyümek için ihtiyaç duydukları becerilere, kaynaklara ve bilgilere erişmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Facebook’un İstanbul’daki topluluk merkezi, Sınırları Aşan KOBİ‘ler programı da dahil olmak üzere Türkiye toplumunun ve ekonomisinin dijitalleşmesine odaklanan bir dizi farkı eğitime, programa ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapıyor. Farklı sosyal grupların, toplulukların, STK’ların, gazetecilerin, kadın girişimcilerin, geliştiricilerin bir araya gelerek fikir paylaşımında bulunabilecekleri ve çalışabilecekleri fiziksel bir alan olmayı hedefleyen Facebook İstasyon, aynı zamanda ülkedeki işletmelere küresel pazarlara ulaşmaları ve iş arayışında olan bireylere iş bulmaları için de destek oluyor.

Facebook, önümüzdeki dönemde aralarında Samsun, Denizli, Kırklareli, Adana, Mersin, Ankara ve Bursa’nın da bulunduğu Türkiye’nin 12 ilinde İstanbul’daki topluluk merkezi Facebook İstasyon’un uydu merkezlerini açmayı planlıyor.

Güncel İçerikler