Atık ekmeklerden biyopolimer üreten yerli girişim Plastic Move, ilk ürün denemelerini Evyap ve Sarten ile yaptı

Atık ekmeklerden biyopolimer üreten yerli girişim Plastic Move, ilk ürün denemesini Evyap ve Avrupa’nın en büyük plastik ambalaj üreticilerinden biri olan Sarten iş birliğinde gerçekleştirdi.

İlk kez Mayıs 2020’de TÜSİAD’ın yarışmasında beş finalistten biri olarak karşımıza çıkan girişimin hikayesine Ağustos 2020’de yer vermiştik. Ayrıca Workup Girişimcilik Programı’nın da yedinci dönemine seçildi.

Avrupa Yeşil Mutabakatı ile kullandıkları plastik oranlarını azaltmaya çalışan firmalar için yüksek değer önerili katkı hammaddeleri sunan Plastic Move, bu alandaki şirketlerin şimdilik plastik kullanım oranını yüzde 20 azaltıyor. Bunu da gıda ve tarım atıklarından elde ettikleri düşük maliyetli bir biyopolimer ile sağlıyorlar.

Plastic Move’un atık ekmeklerden ürettiği biyopolimer yeni piyasaya çıkaracağı 2.5 litre Işıl ve 4 litre Fax şişelerinin orta kapak üretiminde denendi.

Plastic Move’un hikayesi

Avrupa Birliği ile ticaret yapan ülkelerin üretimlerini standardize etmesi gerekiyor ve Türkiye bu bağlamda neredeyse aynı ligde üretim yaptığı tüm ülkelerden geri kalmış durumda. Bu standardizasyon için ciddi bir azaltım politikası uygulanması gerekiyor ve bundan dolayı da ülkemizin en kısa zamanda AB ile uyumlu bir karbon vergisi uygulamasına geçmesi ve daha doğa dostu çözümler araması gerektiği anlamına geliyor.

Plastic Move plastik sektörüne gelecek vaat ederken, dünyanın da geleceğini ilgilendiren girişimlerden biri olarak gözümüze çarpıyor.

Girişimle ilgili tüm gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler