TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! programının 2020 yılı 5 finalist girişimi belli oldu

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Girişimcilik Programı’nın yeni dönem finalistleri, gerçekleştirilen çevrimiçi yarı finalde belli oldu. TÜSİAD üyesi iş insanları ve uzmanlar ile yaklaşık üç ay boyunca girişimleri üzerine birebir çalışma fırsatı bulan 12 yarı finalist ekipten 5’i, jürinin değerlendirmesi neticesinde 2020 dönemi finalisti olmaya hak kazandı.

2020 döneminde, Türkiye’nin 80 il, 183 üniversitesindeki 2.694 girişimci adayının 1.022 iş fikri ile başvurduğu programda, yarı final jüriliğini TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi & Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masa Başkanı İrem Oral Kayacık, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi & Küresel İlişkiler ve AB Yuvarlak Masa Başkanı Can Yücaoğlu, GittiGidiyor Genel Müdürü ve TÜSİAD Dijital Dönüşüm Yuvarlak Masa Başkan Yardımcısı Öget Kantarcı, UBS AG Türkiye Temsilcisi Yeşim Sümerkan Toraman ve Vestel Ventures Genel Müdürü Metin Salt üstlendi.

Programın 2020 dönemi finalistleri yapılan değerlendirme neticesinde şu ekipler oldu:

Algae Biodisel: Atık su ve baca gazlarını mikroalgler yardımıyla arıtarak, bu kaynaklardan karbon nötr biyodizel üretmektedir. Bu sayede küresel ısınmaya sebep olan çevresel sorunları azaltmayı hedeflemektedir.

  • Ekip Üyeleri: Selen Şenal, Zeynep Ecem Baskı, Mihriban Demir
  • Rehberi: Harika Güral, Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

E-Playout: Kendini geliştirmek isteyen e-spor oyuncularını ve takımlarını; matematik özel dersi alır gibi e-spor eğitimi alabileceği profesyonel/tecrübeli e-spor oyuncuları ve koçları ile bir araya getiren bir platformdur.

  • Ekip Üyeleri: Berkay Kani, Mehmet Ali Umar, Hasan Ramazan Yurt
  • Rehberi: Müjdat Altay, Netaş CEO’su

FluAI: Üst solunum yolu enfeksiyonu gösteren kullanıcıya kişisel analiz ve öneriler veren bir mobil sağlık uygulamasıdır. Kişinin uygulama içinde semptomlarını girmesi ve boğazının fotoğrafını çekmesi üzerine yapay zeka analizi ile durumu hakkında bilgiler ve öneriler sunar.

  • Ekip Üyeleri: Yusuf Yeşil, Ömer Özgür, Bahrican Yeşil, Beritan Gökyıldız, Buğra Eren Yılmaz
  • Rehberi: Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi

Plastic Move: Bir yılda çöpe giden 5 milyar bayat ekmekten doğada 3 ayda kaybolabilen ve maliyeti düşük biyoplastik hammaddeleri üretir.

  • Ekip Üyeleri: Büşra Köksal, Mert Sugür, Tuğse Tunçsiper
  • Rehberi: Keyan Zulfikari, KTM Kimyevi Maddeler Yönetim Kurulu Başkanı

Wastespresso: Kafeler, restoranlar, oteller vb. yerler için geliştirdiği kahve atıklarını kompostlama yöntemi ile doğada 60 günde çözünebilen tek kullanımlık biyo pipetler ve plastikler üreterek, müşterilerinin atık yönetimi yapıp, çevresel değer yaratmalarını sağlar.

  • Ekip Üyeleri: Selcan Çatal, Cavid Bayramlı, Mine Okyay, Kerem Acar, Kerem Ciğerci, Seyid Kadir
  • Rehberi: Neyran Bahadırlı, Uber Türkiye Genel Müdürü

Programın finalinin Eylül 2020’de gerçekleştirilmesi planlanıyor. Tüm üniversitelerin ön lisans, lisans ve lisanüstü öğrencilerine açık olan TÜSİAD BU Gençlikte İŞ Var! Girişimcilik Programı’nın finalinde birinci ekibe 75.000 TL, ikinci ekibe 50.000 TL, üçüncü ekibe 25.000 TL para ödülü verilecek.

Güncel İçerikler