Mutlubiev, temizlik profesyonellerinin sağlık durumlarını HES kodu ile kontrol etmeye başladı

Dijital temizlik hizmeti servisinde Türkiye’nin önde gelen pazar yeri girişimlerinden Mutlubiev, pandemi sürecinde en güvenilir hizmeti verebilmek için tüm temizlik profesyonellerinin Hayat Eve Sığar kodu ile sağlık durumlarını kontrol etmeye başladı.

2014 Kasım ayında ev ve ofislere profesyonel temizlik hizmeti sunan online bir platform olarak kurulan Mutlubiev, 27 Ocak 2021 itibariyle tüm profesyonellerden toplanacak kodlar ile yalnızca risksiz grupta olan profesyoneller hizmet görebilecek, hizmeti kesinleşen profesyonellerin kodları hizmet gününden bir gün önce kontrol edilecek ve hizmeti alacak olan müşteri bilgilendirilecek. Riskli grupta gözüken profesyonellerin, Mutlubiev sistemindeki hesaplarının 14 gün boyunca devre dışı bırakılması ile hizmetlerdeki sağlık kontrolünün maksimum seviyede tutulması amaçlanıyor.

Koronavirüs salgınıyla birlikte temizlik ve hijyen konusu çok büyük önem kazandı. Evlerde temizlik ve hijyeni en güvenilir şekilde sağlamayı Mutlubiev verdiği hizmetlerinde yansıttığı tutum ile salgına karşı her türlü önlemi almayı hedefliyor.

Tayga Baltacıoğlu: “Bu zorlu dönemde tüm çabamız bu süreçte evinde zaman geçiren kullanıcılarımızın hayatını kolaytırmaya devam etmek. Aynı zamanda da temizlik profesyonellerinin kazancının düşmemesini sağlamak. İki tarafın da evlerinde hayatlarını güven içerisinde devam ettirebilmesi adına elimizden gelen her önemli alarak sürekli kendimizi geliştiriyoruz.”

Hizmet veren tüm temizlik profesyonellerinin HES kodu kontrolü ile aldığı önlemleri genişleten Mutlubiev’in pandemi süresince bu zamana dek aldığı diğer önlemlerden birkaçı aşağıdaki gibi:

  • Pandeminin en yoğun döneminde hizmet vermeye devam etmekte olan temizlik profesyonellerine temin edilen galoş, maske, eldiven, tulum ve siperlik gibi koruyucu malzemeler
  • Temizlik profesyonellerine sağlanan eğitimler ile profesyonellerin sosyal mesafe kurallarına ve Covid-19 önlemlerine uygun hizmet verdiğinde emin olmak
  • Hizmet öncesinde tüm profesyonellerin özel olarak günlük sağlık kontrolü yapılması. Risk şüphesi uyandırıcı durumlarda profesyonelin temiz raporu verene kadar sistemden hizmet görmesini engellemek
  • Talep edilen temizlik profesyoneli ile düzenli sipariş veren müşterilerimize aynı temizlik profesyonelini yönlendirerek çapraz kontaminasyonu minimuma indirmek

Mutlubiev gelecek dönemlerde de dönemin şartlarını göz önüne alarak uygulayacağı tedbirler ve çıkaracağı yeni hizmetler ile Türkiye’nin en güvenli hizmet platformu olmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler