Pakistan merkezli B2B e-ticaret pazarı Bazaar, 6.5 milyon dolar tohum yatırım aldı

Pakistan merkezli B2B E-ticaret pazarı olan Bazaar Technologies, tohum turda Global Founders Capital ve Indus Valley Capital liderliğinde 6.5 milyon dolarlık yatırım aldı.

Tura aynı zamanda, hepsi Pakistan’da ilk yatırımlarını yapan; S7V, Wavemaker Partners, Derayah Venture Capital ve Next Billion Ventures gibi birçok tanınmış küresel yatırımcı ve mevcut yatırımcı Alter Global de katıldı.

Bazaar ayrıca, DST Global’in ortağı olan Careem’in mevcut ve eski liderleri ve Maxab (Mısır), Ula (Endonezya) ve Sokowatch (Afrika) gibi diğer önde gelen B2B girişimlerinin kurucuları da dahil olmak üzere bir grup melek yatırımcıyı bünyesine kattı. Kısacası sadece maddi olarak değil, stratejik olarak çok önemli yatırımcıları aldı.

Nisan 2020’de Hamza Jawaid ve Saad Jangda tarafından kurulan girişim, kurulduğundan bugüne kadar geçen 8 aylık süreçte bu yatırımla birlikte toplamda 7.8 milyon dolar toplamış oldu. 1.3 milyon dolarlık bir yatırımla kurulduğu söyleniyor. 6.5 milyon dolarlık yatırımın ayrıca MENAP bölgesinde yapılan tohum turdaki en büyük yatırım olduğu da dile getiriliyor. Hızla gelişen Pakistan ekosistemi için önemli bir kilometre taşı olarak görülüyor.

Kurucularda Jangda, Bazaar’dan önce Careem’de ürün müdürü olarak, Jawaid ise Dubai merkezli McKinsey & Company’de yönetim danışmanıydı.

Girişimin amacı, Pakistan’daki geleneksel perakendeyi dijitalleştirmek. Ülkede hızla artanve benimsenen mobilleşmeyi yani dijitalleşmeyi baz alan Bazaar, sunduğu dijital çözümler ile önemli değer ve kolaylık sağlayarak pazara hakim olan milyonlarca KOBİ’yi güçlendirmek istiyor.

İlk ürünleri olarak Bazaar, “mom-and-pop grocery stores” ile doğrudan üreticilerden, toptancılardan ve tedarikçilerden ürün satın alınmasını sağlayan mobil tabanlı bir B2B e-ticaret pazarını geçirdi.

Global Founders Capital’in ortağı Tito Costa, “Pakistan’daki milyonlarca küçük mağazanın perakende işlerini dijitalleştirmesine yardımcı olma yolculuğunda olağanüstü bir ekibi desteklemekten heyecan duyuyoruz” dedi.

Indus Valley Capital’in Yönetici ortağı Aatif Awan, “Mayıs ayında Bazaar’a yatırım yaptığımızda, 2020 için iddialı hedefler belirlediler. Bu hedefleri 10 kat aştılar. Indus Valley Capital, Pakistan’daki 150 milyar dolarlık perakende sektöründe devrim yaratmak için Bazaar’ı ikiye katlamaktan ve ortaklığımızı güçlendirmekten heyecan duyuyor.” dedi.

Kurucu ortak Hamza Jawaid, “Dijital benimsemenin arttığı dünyanın en büyük beşinci ülkesi olarak, mikro işletmeleri teknoloji aracılığıyla güçlendirmek için inanılmaz bir fırsata sahibiz. Müşterilerimizin yüzde 80’inden fazlası akıllı telefonlara sahip ve aktif olarak kullanıyor, ancak şimdiye kadar bir işletmeyi yönetme biçimleri değişmedi. Onları çevrimiçi hale getirerek, işlerini ve yaşamlarını anlamlı bir şekilde iyileştirebilir, en önemli görevlere odaklanmak için zaman kazandırabilir ve sonunda işletmeler daha fazla gelir sağlayabilir.” dedi.

Bu yeni finansman turuyla Bazaar, Pakistan’daki mevcut konumunu genişletmeyi, yeni ürünler ortaya çıkarmayı ve daha fazla katma değerli hizmetler sunarak müşterileriyle ilişkilerini derinleştirmeyi hedefliyor.

Güncel İçerikler