Şimdi al sonra öde girişimi Tabby, 54 milyon dolar yatırım aldı

Adidas, IKEA ve Bloomingdale's gibi markaların müşterilerine "şimdi al, sonra öde" hizmeti sunan Dubai merkezli girişim Tabby, 54 milyon dolar yatırım aldı.

Dubai merkezli şimdi al, sonra öde (BNPL) girişimi Tabby, B Serisi finansman turunda 54 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Bugünkü finansman turu, şirketin geçtiğimiz ağustos ayında açıklanan ve şirketin değerlemesini 300 milyon dolar seviyesine yükselten Seri B turun uzantısı olarak açıklandı.

Sequoia Capital India ve STV, bu uzatma turunu birlikte yönetti. Arbor Ventures, Mubadala Investment Capital ve Global Founders Capital (GFC) gibi mevcut yatırımcılar, tura katılım sağladı.

Tabby, Hosam Arab (CEO) ve Daniil Barkalov (COO) tarafından üç yıl önce kuruldu. Dubai merkezli girişim, kullanıcıların 3.000’den fazla küresel markadan alışveriş yapmalarına yardımcı oluyor. Tabby’nin çalıştığı küresel marka ortaklarının arasında Adidas, IKEA ve Bloomingdale’s dahil olmak üzere çok sayıda büyük şirket yer alıyor. Şirket, iki ana pazarının Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri olduğunu söylüyor. Tabby’nin Kurucu Ortağı ve CEO’su Arab’ın açıklamasına göre, Suudi Arabistan, tüketicilerin platformu benimsemesi ve artan çevrimiçi işlemler sayesinde şirketin işlem hacmindeki asıl paya sahip.

Şirketin ayda 3.000’den fazla markayla alışveriş yapan 1,1 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor. Tabby’nin açıklamasına göre platformu kullanan kullanıcıların nakit kullanımında yüzde 10’a varan bir düşüş görüldü.

Şirket, 54 milyon dolarlık finansmanı tüketici ürünleri teklifini genişletmek ve uluslararası genişlemesini kolaylaştırmak için kullanmayı planladığını söyledi. Bunun yanı sıra Tabby, açılmak istediği bir sonraki ülkenin Mısır olduğunu açıkladı. Coğrafi genişlemesinin dışında şirket, ekibini hızla büyütüyor ve bu yatırımın önemli bir kısmını daha fazla kişiyi işe alarak ekibini büyütmek amacıyla kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler