Hong Kong merkezli Lalamove, Sequoia Capital liderliğinde 515 milyon dolar yatırım aldı

Hong Kong merkezli girişim Lalamove, Sequoia Capital‘in liderliğinde Hillhouse Capital ve Shunwei Capital‘in katıldığı E serisi turda 515 milyon dolar yatırım aldı.

Edindiğimiz bilgilere göre son yatırım turunda aldığı 515 milyon dolar ile Lalamove’ın toplam aldığı yatırım miktarı 976.5 milyon dolara ulaştı.

Lalamove, insanların şehir içindeki isteğe bağlı teslimatlarını gerçekleştirmek için 2013 yılında Shing Chow tarafından kuruldu. Kurulduğu günden bu güne girişim, nakliye, kurumsal lojistik, taşıma ve araç kiralamalayı hizmetlerine dahil ederek büyümüştür. Lalamove, Çin’deki 352 şehir ile birlikte Hong Kong, Tayvan, Vietnam, Endonezya, Malezya, Singapur, Filipinler ve Tayland’da faaliyet gösteriyor. Şirket, Ekim ayında Amerika Birleşik Devletleri’ne girdiğini ve ekim ayından bu yana yaklaşık aylık 480 bin aktif sürücü ve 7.2 milyon aktif kullanıcıya ulaştıklarını iddaa ediyor.

Lalamove, D serisi turda aldığı yatırımın bir kısmını Hindistan’da genişlemek için ayırmıştı fakat siber güvenlik endişeleri nedeniyle Hindistan hükümeti tarafınca Lalamove’ın da içinde olduğu 43 uygulama yasaklandı.

Lalamove’ın Ceosu Shing Chow yaptığı açıklamada E serisi turda aldıkları yatırım ile Çin’de daha fazla dördüncü ve beşinci seviyedeki şehirlere gireceklerini dile getirdi.

Güncel İçerikler