Kullanıcıların kısa sürede kendi web sitelerini oluşturmalarını sağlayan Wuilt, 535 bin dolar yatırım aldı

Kullanıcıların 5 dakika içinde kendi profesyonel web sitelerini oluşturabildikleri bir SaaS girişim olan Wuilt, 535 bin dolarlık yeni bir tohum yatırım aldığını duyurdu.

Yatırım turuna DAAL VC, MENA bölgesindeki adı açıklanmayan bazı melek yatırımcılar ve hızlandırma programı Flat6Labs Cairo katıldı.

2019 yılında kurulan Wuilt, MENA bölgesindeki yeni ve mevcut müşterilere ve işletmelere, özellikle Arapça odaklı e-ticaret yapmak isteyenlere kullanımı kolay ve uygun fiyatlı seçenekli web siteleri sunmak için çalışıyor. Şirket şu anda Mısır ve Suudi Arabistan’da 30.000’den fazla kullanıcıya hizmet veriyor.

Üç kurucu; Ahmed Rostom, Mohamed Hegazy ve Mahmoud Metwaly tarafından kurulan Wuilt’in web sitesi oluşturma platformu, profesyonel bir web sitesinin gerekli tüm araçlarına ve bileşenlerine kolayca ulaşabilmenizi sağlıyor. Web sitesi oluşturma konusunda çok az bilgisi olanların bile Arapça web sitelerini kolayca oluşturup yönetmelerine olanak tanır.

Wuilt’in kurucu ortağı ve CEO’su Ahmed Rostom, “Birçok arkadaşımızla karşılaştık ve özellikle Arapça olarak kendi stillerine ve tasarımlarına göre tasarlanmış profesyonel bir web sitesi edinme noktasında sorun yaşadıklarını gördük. Biz de buradaki boşluğu doldurmak için Wuilt’ hayata geçirdik ve kısa sürede yayına aldık. Bugün, Wuilt’in birçok özelliği bir arada barındıran Arapça platformu, her boyuttaki ve tüm sektörlerdeki işletmeye uyacak özellikler sunuyor. Wuilt, web tasarımının zorluklarını ortadan kaldırıyor ve size zaman kazandırıyor. Dakikalar içinde, işletmenizin şık ve profesyonel bir web sitesi olabilir.” dedi.

Pandeminin ortaya çıkması ve yayılmasıyla birlikte, birçok işletme karlılığını korumak ve müşterilere karşı aktif kalmak için faaliyetlerini çevrimiçi dünyaya kaydırmak zorunda kaldı. Bazıları ya web geliştirme ajanslarına büyük meblağlar ödedi ya da freelancer’lar ile çalışmak zorunda kaldı. Wuilt, kod bilgisi gerektirmeden, müşterilerinin kolayca web sitesi kurmasını sağlıyor.

Ahmed ayrıca, “Önde gelen yatırımcıların iş modelimize inanmasından ve büyüme potansiyellerimizi ilerletmek için gerekli tavsiye ve desteği vermesinde büyük mutluluk duyuyoruz. Onlarla yakın çalışmayı, ayrıca kısa ve uzun vadeli hedeflerimize başarıyla ulaşmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Wuilt, Flat6labs‘ın Kahire’deki hızlandırma programına 2019 yılında katıldı ve buradan önemli mentorluk destekleri aldı. Bu programda platformlarında oldukça geliştirmeler yapan girişimciler, müşteri portföylerini ikiye katladılar.

DAAL VC CEO’su Abdulrahman Alqahtani yatırımla ilgili: “Yolculuklarında mükemmelliğe odaklanan doğru ekiple donatılmış yenilikçi girişimler, DAAL’da yatırım yapmak için aradığımız niteliklerin en önemli bir parçasıdır. Wuilt’de hepsini bulduk.”

Yeni yatırım, müşteri tabanının yaklaşık yüzde 30’unu oluşturan Suudi Arabistan için, bölgedeki yeni yeteneklere ulaşmak ve müşteri portföyünü büyütmek için kullanılacak.

Güncel İçerikler