Mısır merkezli teslimat ve lojistik platformu ILLA, 500 bin dolar tohum yatırım aldı

2019 yılının Mart ayında Mısır merkezli olarak kurulan teslimat ve lojistik platformu ILLA, tohum turda; Averroes Ventures, AUC Angels ve Flat6Labs Cairo‘dan 500 bin dolarlık bir yatırım aldı.

Girişim kurulduğunda operasyonlarını ilk beta modunda başlattıktan sonra, girişim hızlandırma programı Flat6Labs Cairo‘dan destek alarak işlerini daha da hızlandırdı ve pazarda büyümesini sağladı. Yine hızlandırma sürecinde ILLA, portföyündeki mevcut pilot müşterilerinden iyi geri bildirimler alarak işini mentorlar desteğiyle geliştirdi.

Mahmoud El-Zomor, Alaa Jarkas, Ahmed Sakr ve Hossam Saraya tarafından kurulan girişim, FMCG endüstrisine özgü önemli sorunların üstesinden gelen tam teşekküllü nakliye ve lojistik çözümleriyle hem büyük şirketlere hem de KOBİ’lere hitap ediyor. Hizmetlere erişimi kolaylaştırmak, düzene koymak ve uçtan uca hizmet kalitesini sağlamak için dağıtım tabanlı şirketleri dış kaynaklı kamyonlarla bağlayarak orta ve uzun menzilli lojistik aracılığı sağlıyor.

Lojistik etrafında inovasyon yapmak zor olsa da, sürekli büyüyen bir endüstride ILLA, sektördeki özel odakları ve yenilikleri için hem yerel hem de bölgesel olarak önemli bir pazar payı elde edeceğine inanıyor. Böylesi bir odaklanmanın sonucu olarak da, şimdiden Mısır genelindeki 24 şehirde faaliyet göstererek, şu ana kadar 7 milyon teslimat ve 3 milyon kilometreden fazla da bir yol yapılmasına aracılık etti.

Averroes Ventures Kurucu Ortağı ve CEO’su Dr. Ahmed Alsharif, “Averroes olarak bizler her zaman istisnai girişimleri destekleme arayışındayız ve lojistik teknolojisi alanında daha önce de yapmıştık. ILLA’nın yüksek kaliteli özelleştirilmiş sağlama vizyonuna inanıyoruz. Dağıtım çözümleri alanında FMCG’lere yenilikçi ve etkili bir şekilde hizmet sunmanın değerli olduğunu biliyoruz. ILLA’nın farklı geçmişlere sahip olağanüstü ekibi, ILLA’yı lojistik teknolojisi endüstrisinin geleceğinde önemli bir oyuncu olma konusunda iyi bir yere taşıyacağına inanıyoruz.” dedi.

Flat6Labs Cairo‘nun Yönetici Ortağı Marie-Therese Fam, “ILLA, Flat6Labs Kahire 2019 İlkbahar Hızlandırma Programına katıldı. Erken aşama yatırımcıları olarak, Flat6Labs öncelikle insanlara yatırım yapıyor, ILLA’nın kurucu ekibi ilk günden itibaren bir A takımı olduklarını gösterdi. Lojistik ve Çokuluslu Hızlı Tüketim Ürünleri endüstrilerindeki kapsamlı deneyimleri ve daha da önemlisi iyi bir vizyonları olması, ileride büyük başarıların işaretlerini veriyordu. Flat6Labs Cairo, ILLA’nın gelecek planlarına ve bunları gerçekleştirme becerilerine güveniyor.” dedi.

Yeni yatırım turu, ILLA’nın, teslimat lojistiğinin yeni teknoloji ve pazar dinamikleri ile sürekli olarak kesintiye uğradığı Mısır’daki Hızlı Tüketim Ürünleri Teslimat ve Lojistik endüstrisindeki lider pozisyonundan daha fazla yararlanmasını sağlayacak.

Ayrıca ILLA, müşteri portföyünü büyütecek ve ürettiği değer zinciri içindeki müşteri ilişkilerini derinleştirecek, FMCG şirketlerine ve KOBİ’lere teslimat lojistiği kolu olarak da liderlik konumunu sürdürmeye çalışacak.

Güncel İçerikler