Yerli girişim Paym.es, Suudi Arabistan merkezli DAAL liderliğinde 1 milyon dolar yatırım aldı

Kurucu ortağı Sabrican Zaim‘den doğrudan teyit ettiğimiz bilgi doğrultusunda güvenli sosyal ticaret için linkle ödeme hizmeti sunan Paym.es, Suudi Arabistan merkezli risk sermayesi fonu DAAL, Azerbaycan İnovasyon Ajansı ve bir melek yatırımcının katılımıyla 1 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı.

Şirket değerlemesi 7 milyon doları aşan, Sabrican Zaim, Hasan Jabbarov ve Şehlem Akbulut tarafından kurulan Paym.es’in bu yatırımı almasının temelinde başarılı ve sürdürülebilir büyüme stratejisi yer alıyor. 2018’i dikkat çekici bir büyümeyle geçiren ve 2019’un başlarında %5500 büyüdüğünü ve 400.000 üzerinde kullanıcıya ulaştığını açıklayan Paym.es’in büyüme hacmini ve kullanıcı oranını bu yatırımla katlayarak artırması bekleniyor.

Paym.es Kurucu Ortağı Sabrican Zaim, Post Seed (Tohum Sonrası) olarak nitelendirdikleri bu yatırımın Seri A yatırımı alma hedeflerinin bir parçası olduğunu söyledi. Bu yatırımı Türkiye ve Azerbaycan operasyonlarını güçlendirmek ve Bahreyn’de açacakları ofisle Mena bölgesindeki operasyonlarını hızlandırmak için değerlendireceklerini vurgulayan Zaim, aynı zamanda sıcağı sıcağına yeni bir yatırım turunun da içerisinde olduklarını ve özellikle Mena bölgesindeki yatırımcılar tarafında Paym.es’e yoğun bir ilgi olduğunu kaydediyor.

Mena bölgesindeki Paym.es operasyonları hız kazanacak

Sosyal ticaret yapan satıcıların Facebook, Instagram, WhatsApp, Etsy, Telegram, Messenger, Twitter, Letgo ve SMS olmak üzere 9 platformdan ödeme alınmasını sağlayan Paym.es, Azerbaycan’da kargo süreçlerinin iyileştirilmesi noktasında uygulamaya konulacak olan Paym.es Box’ın gelişimi noktasında bu yatırımı kullanacak.

Aylık bazda %145 ile büyümesini sürdüren ve her geçen gün kullanıcı sayısını katlayan Paym.es aldığı yatırımla dikkat çekiyor. 1 milyon dolarlık yatırım alarak şirket değerlemesini 42 milyon TL’ye çıkaran şirketin önümüzdeki dönemlerde Bahreyn ofisini açarak Mena bölgesi operasyonlarına odaklanacağı belirtiliyor. Sepet ortalamalarının yüksek olduğu Mena bölgesinde sosyal ticaretin her geçen gün yaygınlaştığını altını çizen Sabrican Zaim bölgede sosyal ticaretin ödeme altyapısı olarak konumlanmak istediklerini ifade ediyor.

https://www.daal.io

Yatırım turunda Azerbaycan Cumhuriyeti İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’nın büyük desteği bulunuyor

2018’de Bakü’de bir ofis açan Paym.es, Azerbaycan operasyonlarına hız vermişti. Bu açılım üzerinden Rusya’ya da yönelecek olan Paym.es’in bu yatırımı almasında Azerbaycan Cumhuriyeti İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’nın da büyük bir desteği bulunuyor. Azerbaycan, Sosyal ticaretin yerleşmiş ve kendi dinamiklerini oluşturmuş olduğu bir pazar olarak öne çıkarken bu pazarın tüm paydaşları, burada gerçekleşecek ticaretin en sorunsuz ve en güvenli haliyle gerçekleştirmesi adına çalışıyor. Paym.es de bu noktada bakanlıkla birlikte yaptığı çalışmalarla kullanıcıları her türlü riskli işleme karşı korurken, yurt dışına satış yapmalarını kolaylaştırıyor ve uçtan uca resmi, denetlenebilir bir sistem tasarlıyor. Paym.es’in Azerbaycan Teknoloji Bakanlığı ile böyle bir yakınlığın içinde olması yatırım sürecinde şirketin bilinirliğinin katlanmasını sağladığı ve yatırımcıya güven verdiği görülüyor.

“Paym.es Box ile Azerbaycan’da kargo süreçlerine dahil oluyoruz”

Paym.es başta Türkiye olmak üzere Azerbaycan ve Mena bölgesinde yer alan ülkelerde de sosyal ticaretin gelişmesine destek veren başarılı bir fintech şirketi olarak öne çıkıyor. Ödeme altyapısı sunduğu ülkelerde oluşan ihtiyaçlar kapsamında yeni uygulamalar geliştiren şirketin Azerbaycan operasyonunda kargo işlerine dahil olan, güvenlik alt yapısı ve kilit teknolojisini Onlock aracılığıyla sağladığı Paym.es Box adlı uygulaması dikkat çekiyor.

Güncel İçerikler