Innovate21st programı kapsamında üç girişim; PulpoAR, ParkPalet ve Navlungo yatırım aldı

idacapital tarafından geliştirilen, Akiş GYO liderliğinde, Akkök Holding iş birliğiyle yürütülen perakende alanında dijital çözümler sunan girişimlere yönelik Innovate21st Yatırım ve İvmelendirme Programı kapsamında 90 girişimin başvuruları değerlendirildi. Program sonunda seçilen 3 girişim; Pulpo AR, Park Palet ve Navlungo, ivmelendirme programından faydalanacak.

idacapital tarafından geliştirilen, idacapital liderliğinde başlatılan ve idacapital iş birliğiyle yürütülen Innovate21st Yatırım ve İvmelendirme Programı ile; Perakende, Alışveriş ve Ticari Gayrimenkul alanlarında dijitalleşmenin getirdiği yeni ihtiyaçlara yenilikçi çözümler geliştiren girişimcilere fayda sağlanıyor.

Üç girişime 450 bin dolarlık destek

Program neticesinde ise AKİŞ GYO tarafından, 2020 hedefleriyle paralel olarak kozmetik sektöründe artırılmış gerçeklik üzerine çalışan PulpoAR, lojistik ve depolama alanında pazar yeri mantığıyla hizmet veren ParkPalet ve Navlungo girişimleri seçildi. idacapital tarafından düzenlenecek olan ivmelendirme programına katılmaya hak kazanan girişimler, Akiş GYO, Akkök Holding ve programa katılan diğer yatırımcılarla birlikte; 450 bin dolar değerinde fonla da destek aldı.

Innovate21st İvmelendirme programına katılmaya hak kazanan girişimlerin yatırım yapılabilirlik seviyesini ve iş büyümesini geliştirmeye odaklanan 24 haftalık program içerisinde yüksek standartta bir girişimcilik ekosistemi ile buluşacak. Aynı zamanda girişimler, program ortaklarından ek finansman olanağı, geniş bir yatırımcı ağına ulaşmak gibi birçok olanaktan da faydalanarak girişimlerini maksimum seviyede geliştirebilecek.

Program kapsamında yatırım alan üç girişim:

  • Navlungo: Müşterilerinin nakliye etmek istedikleri ürünler için en uygun lojistik yöntemlerini düzenli ve kolay anlaşılır bir şekilde sunmaktadır. Böylelikle kullanıcı dostu ara yüzüyle birlikte lojistik yönetimi operasyonları gerçekleştirmektedir.
  • PulpoAR: Ticaret platformlarına ve akıllı aynalara entegre olabilen artırılmış gerçeklik aracı üreten bir teknoloji şirketidir. Ürettiği teknoloji ile gözlük ve makyaj şirketlerinin deneme ürünlerini ikame ederek bu şirketlere maliyet avantajı sağlamaktadır. Özellikle pandemi etkisiyle internet alışverişine yönelen tüketici davranışlarına hitap eden bu teknoloji, tüketicilerin satın alma kararlarını daha güvenli ve kolay hale getirerek bir aracı olarak da görev yapmaktadır. PulpoAR, Türkiye, ABD, İngiltere ve Brezilya olmak üzere dört farklı ülkede faaliyet göstermektedir.
  • ParkPalet: Depo alanı ihtiyacı bulunan şirketler ile çeşitli konumlardaki farklı depo işletmecilerini hızlı, esnek ve verimli olarak bir araya getirmeyi amaçlayan sanal bir platformdur. Bu platforma ek olarak, kullanıcıları için envanter ve tedarik zinciri yönetimi sağlayan bir depo yönetim sistemi (WMS) arayüzü sunmaktadır. ParkPalet, halihazırda, Türkiye’nin 16 farklı konumunda 200 depo ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Şirketin kurucu takımı, lojistik, endüstriyel emlak geliştirme, lojistik operasyon, depo yönetimi ve tedarik zinciri teknolojileri gibi farklı sektörlerde en az 15 sene tecrübesi olan profesyonellerden oluşmaktadır.

Güncel İçerikler