Lojistik servisi bulma ve yönetme hizmeti sağlayan yerli girişim Navlungo, 250 bin dolar yatırım aldı

Sizlere ilk kez Mayıs ayında paylaştığımız yerli girişim Navlungo, Seri A öncesi turda ida capital tarafından yürütülen innovate21st hızlandırma yatırım programı kapsamında; Akiş GYO, Akkök Holding, Etki Yatırım Girişim ve diğer yatırımcıların olduğu bir gruptan 250 bin dolar yatırım aldı.

Navlungo; ihracat ve ithalat yapan ve yurtdışına pazar yerlerinde ürün satan girişimcilere lojistik servisi bulma ve yönetme hizmeti sağlayan bir girişimdir.

Pandemi döneminde ihracat firmalarının oldukça tercih ettiği; Amazon, Etsy, Ebay üzerinde satış yapan binlerce girişimciye entegrasyon ve kolay ihracat ürünleri devreye alarak büyümesini hızlandıran Navlungo, 2021 yılı içinde mevcut yatırımcılarına ek olarak, yeni Venture Capital yatırımcılarının da katılımı ile 2 milyon dolar ve üzerinde bir Seri A yatırımı almaya hazırlanıyor.

Navlungo kurucu ortaklarından İsa Korkmaz; “Neredeyse pandemi ile aynı döneme denk gelen son 9 ayda büyüme hızımızı arttırdık, 3000 üzerinde müşteri Navlungo aracılığı ile 63 ülkeye ihracat yaptı. Platformdan üretilen teklif sayımız 6 kat, müşteri sayımız 7 kat arttı. Hızlı ürün geliştiren ve lojistik tecrübeleri olan 14 kişilik ekip büyüklüğüne ulaştık.” dedi.

Navlungo aldığı yatırımla globali hedefliyor

Daha önce Koç Holding Ford Otosan Girişimcilik Ödülü, TÜBİTAK 1512’den yatırım alarak büyüyen girişim, aldığı bu yeni yatırım ile global ölçek elde etmeye çalışacak.

Korkmaz “Halihazırda global müşterilerimiz bulunuyor ama özellikle Dubai, Amerika ve Avrupa’da satış ağımızı güçlendirmek ve yabancı müşteri sayısını arttırmak için çalışacağız . Aynı zamanda ekibimizi satış ve ürün yönetimi noktasında büyütmeye devam ediyor olacağız. Müşteri sayımızı ve verilen hizmet çeşitliliğini arttıracağız. Geçtiğimiz günlerde devreye aldığımız Etsy ve Amazon.com entegrasyonu gibi yurtdışına ürün satmak isteyen girişimcilerin hayatını kolaylaştıracak dijital lojistik odaklı ürünler devreye almaya edeceğiz.” dedi.

Navlungo ayrıca QNBEYOND’un ikinci dönem girişimleri arasında da yerini aldı.

Güncel İçerikler