Navlungo: İthalat ve ihracat yapan firmaların lojistik fiyat teklifi almasını sağlayan platform

Yerli girişim Navlungo, ithalat veya ihracat yapan firmalar ile yurtdışına internetten ürün satan firmaların, hızlı bir şekilde lojistik alanında fiyat teklifi almasını ve bu süreci yönetmesini sağlayan dijital bir platfomdur.

İsa KorkmazCeren TunaEmrah Arslan ve Mutlu Boz tarafından Haziran 2019’da kurulan Navlungo şu an ödeyen müşteriler aşamasında olup, 6-10 kişi arasında bir ekibi var.

Navlungo Türkiye’den dünyanın geri kalan ülkelerine kara, hava, denizyolu ve kargo yöntemleriyle fiyatlama ve satın alma süreçlerini tamamlamak istiyor. Firmalara lojistik fiyatı önerirken onların ihtiyaçlarını analiz ederek uygun servisi bulmasını sağlayan algoritma kullanıyor. Yakın zamanda devreye alınacak fiyat tahmin robotu ile ihracat yapan firmaların fizibilite sürecinde lojistik maliyetlerini ortalama bir fiyatla görebildiği bir sistem olacak.

Orta vadedeki hedefleri arasında hali hazırda kullanıcıların olduğu Almanya ve MENA bölgesine güçlü şekilde açılmak istiyor. Aynı zamanda Çin’den ürün ithal eden tüm ülkelerden 5 farklı dilde navlun hizmeti verecek ürünlerini de bu süreçte yine devreye alıyor olacağız.

Lojistik sektörü ülkelerdeki milli gelirlerinden yaklaşık yüzde 10’una denk gelen bir paya sahip ve bu trilyonlarca dolarlık bir orana geliyor. Alıcı, satıcı, taşıyıcı firmalar, gümrük firmaları, sigorta firmaları vb. birçok bileşenden oluşan sektörde hizmet fiyatlamaları genel olarak eposta, telefon gibi geleneksel yöntemlerle yürütülüyor. Navlungo tüm bu süreci dijitalleştirmek istiyor.

TÜBİTAK 1512 girişim desteği kazananan Navlungo, önceki dönemde Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’ne seçildi ve şu an QNBEYOND’un ikinci dönem girişimleri arasında sürecine devam ediyor.

Girişimle ilgili yeni gelişmeler oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Güncel İçerikler