Şirketlere depolama alanı çözümleri üreten ParkPalet ilk yatırımını aldı [Özel Video Röportaj]

Depo alanı arayan şirketler ile depolama hizmeti veren şirketleri bir araya getiren online pazar yeri girişimi ParkPalet, Seri A öncesi turda ilk yatırımını aldı.

Girişimin yatırım turuna Innovate21st programı kapsamında; Akiş GYO ve Akkök Holding katıldı. Yatırım miktarı veya değerlemesiyle ilgili açıklama yapılmasa da, Seri A öncesi tur olduğunu söyleyebiliriz. 2021 yılı içerisinde ise Ser A tura çıkmayı planlıyor.

ParkPalet, kısa dönemli depo alanı ihtiyaçları için esnek ve verimli çalışan bir lojistik depolama ağı kurdu. Böylece kısa dönemli depo ihtiyacı olan şirketler istedikleri servisi istedikleri anda alabilir ve lojistik maliyetlerini düşürebiliyorlar. Depo işletmecileri ise, dönemsel kapasite fazlası alanlarını kısa dönemli palet bazında değerlendirerek gelir oluşturup, depo alanlarını optimize edebiliyorlar.

Girişimin kurucu ortağı Alp Çiçekdağı ile girişimin hikayesini, yaşadığı zorlukları ve yatırım sürecini konuştuk.

Park Palet olarak hedefleri, teknolojiyi kullanarak kısa dönemli, ihtiyaç olunduğu kadar hizmet bedeli ödenen bir sistem oluşturmak. Böylece depo işletmecilerinin tam kapasite çalışarak geliri artarken, kısa dönemli depo alanı ihtiyacı olan şirketlerin lojistik maliyetlerini düşürmektedir.

Güncel İçerikler