AR tabanlı alışveriş teknolojileri geliştiren yerli girişim PulpoAR, Seri A öncesi yatırım aldı

Sizlere geçtiğimiz günlerde hikayesini paylaştığımız AR alışveriş teknolojileri geliştiren yerli girişim PulpoAR, Seri A öncesi turda yatırım aldı. Girişimin değerlemesinin 5 milyon dolara yakın olduğunu düşünüyoruz.

idacapital liderliğinde alınan bu yatırım turuna; Akiş GYO ve Etkiyap katıldı. PulpoAR, 2021 yılı içinde Seri A yatırımı almaya hazırlanıyor.

Kurucu ortaklardan Onur Candan ile girişimin hikayesine üzerine ürettiğimiz aşağıdaki video içerik, yatırım haberi öncesinde yatırıma özel olarak çekildi.

2 yıllık bir Ar-Ge çalışması sonucunda kendi geliştirdiği artırılmış gerçeklik ve yapay zeka algoritması ile kozmetik ve gözlük sektörlerindeki fiziksel mağaza deneyimini; web sitelerine, mobil uygulamalara, sosyal medya platformlarına ve akıllı aynalara taşıyan PulpoAR 1 yıl içerisinde, 6 farklı ülkeden 57 farklı kurumsal müşteri ve partner edindi. Pandemi sürecinin etkilerine rağmen aylık yüzde 30.77’lik bir kümülatif büyüme ivmesi ile ilk yılını geride bıraktı.

PulpoAR ile yatırım öncesi özel röportaj

Alınan bu yatırım ile PulpoAR, AR Plug-in ürününde yurt dışı faaliyetlerini hızlandıracak, Ar-Ge ve pazarlama yatırımı yaparak kendini Series A turuna hazırlayacak. PulpoAR aynı zamanda B2B dikeyinde sunduğu teknolojiyi, son kullanıcı ile buluşturacağı yapay zeka temelli makyaj asistanı uygulamasını da yıl sonunda pazar sunmayı hedefliyor.

Kurucu ortaklardan Onur Candan, “Ekibimiz son 1 yıldır gece gündüz çalışarak çok güzel bir ürün ortaya çıkardı. PulpoAR’ın sunduğu teknoloji sayesinde artık son kullanıcılar daha iyi bir alışveriş deneyimi yaşıyor. Çalıştığımız firmalarda, teknolojimizin etkisini 3.aydan itibaren görüyoruz. Online cirolar artıyor, iade oranları düşüyor ve müşteriler daha mutlu bir şekilde alışveriş yapıyorlar. Bu sebeple, geliştirdiğimiz ürün pazarda hızlıca karşılık buldu ve tahmin ettiğimizden de hızlı büyüyoruz. Yeni yatırımcılarımızın desteği ile de yurt dışı pazarında daha agresif bir büyüme stratejisi izlemeyi ve 2021 yılı başında Series A turunu başlatmayı planlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

PulpoAR ne yapar?

PulpoAR, yapay zeka ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini kullanarak perakende ve e-ticaret pazarına yönelik sanal deneme teknolojisi geliştiren bir teknoloji firmasıdır. Firmaların, sitelerinde, mobil uygulamalarında veya akıllı aynalar ile mağazalarda, ürünlerini kullanıcılarına sanal olarak denetebilmesini sağlamaktadır.

PulpoAR’ın kuruluş amacı, hijyen problemler, stok bulamam durumları veya online alışverişlerde yapılan iadelerden dolayı oluşan kötü müşteri deneyimini iyileştirmek ve firmaların yeni teknolojiler ile birlikte daha iyi bir deneyim sunmasını sağlamak. Bu amaç hala geçerli olmakla beraber, COVID-19 ile birlikte tamamen değişen alışveriş alışkanlıkları, PulpoAR’ın sunduğu hizmetlere olan talebi daha da artırmış durumdadır. Hijyen endişelerinden dolayı kozmetik markaları artık tester ürün sunmuyorlar ve mağazaya gelen ziyaretçilerin ürünü denemesi için AR teknolojilerini entegre etmeye çalışıyorlar.

Bunun yanı sıra, alışveriş alışkanlığının online platformlara kaymasından dolayı, markalar hem websitelerine hem de mobil uygulamalarına sanal deneme teknolojilerini entegre etmek istiyorlar. Ünlü kozmetik markalarının websitesi istatistiklerine ve aranma hacimlerine bakıldığında, pandemi sürecinde online talebin ciddi derece arttığı görülmektedir. Fakat bu noktada, kullanıcıların önündeki en büyük engel, online alışverişlerde ürünleri deneyemiyor olmalarıdır. PulpoAR’ın amacı çevrimiçi alışverişte yaşanan bu eksikliğin giderilmesi ve kullanıcı deneyimini iyileştirerek, markaların satışlarını artırırken iade oranlarını düşürmesine yardımcı olmaktır.

Güncel İçerikler