Kara lojistiği odaklı fintech girişim Diginak, idacapital‘dan yatırım aldı

Kara taşımacılığı veya lojistiği odaklı bir fintech olarak karşımıza çıkan yerli girişim Diginak, Innovate21st İvmelendirme Programı kapsamında idacapital‘den Crunchbase verilerine göre 1 milyon dolar yatırım aldı.

Diginak, lojistik sektöründeki tüm paydaşları lojistik sürecinin içinde tutarak sektörün ekonomi döngüsünü koruyan ve paydaşların finansal yapılarını güçlendiren bir servis sunuyor. Diginak dağıtık yapıdaki taşımacılık pazarının, bağımsız en büyük entegratörü olmak hedefiyle operasyonlarını yürütüyor.

idacapital yatırımı ile Fintech altyapısını da güçlendiren Diginak 2023 yılında 4 kat büyüyerek 1 milyon ton yük ve 5 milyon dolar gelire ulaşmayı hedefliyor.

Innovate21st programı idacapital tarafından yürütülen ve programa özel olarak alınan girişimlere, eş zamanlı yatırımla birlikte 36 aylık bir dönemde büyüme süreçlerine bilgi ve yatırım sağlandığı bir programdır. Programa alınan girişimlere program başlangıcından itibaren toplam 2 milyon dolara kadar yatırım gerçekleştirilmektedir. Bu program kapsamındaki idacapital girişimleri son iki yılda 10 milyon dolar üzerinde yatırım almış ve şirket değerlerini ortalamada 5 kat artırmış durumdadır.

Güncel İçerikler