Perakendeciler ve müşterilerin bir araya gelmesini sağlayan yerli girişim VenueX, 750 bin dolar yatırım aldı

Perakendeciler ve müşterilerin ortak bir alanda buluşarak potansiyel satın alma durumu için çeşitli kolaylıklar sunan VenueX, 750 bin dolar yatırım aldı.

Gelişmiş alışveriş deneyimi sunmak için online ve fiziksel mağazalarla hizmet veren perakendecileri bir araya getirerek markaların karma bir pazarlama stratejisine sahip olmasını amaçlayan VenueX, 750 bin dolar yatırım aldı. Yatırım turu, Re-Pie Portföy liderliğinde, Akiş GYO ve Kalyon VC‘nin katılımıyla gerçekleşti.

Kürşad Arman ve Çağdaş Akar tarafından kurulan VenueX, perakendecilerin fiziksel mağazalarına ait işletme, ürün/stok ve satış verilerini Google, Facebook, Yandex ve Apple gibi global platformlara gerçek zamanlı entegre eden özel bir pazarlama ve reklam teknolojisini bünyesinde barındırıyor. Daha erişilebilir bir alışveriş deneyimi sunmayı amaçlayan girişimin İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle CES 2022’de yer alan 28 yerli girişim arasında olduğunu ve QNBEYOND 4. döneminde de yer aldığını sizlerle paylaşmıştık.

Global çapta satışların %81 hala fiziksel mağazalar aracılığıyla gerçekleşiyor. Perakendeciler, Google, Apple, Meta ve Yandex gibi global uygulamalarda online görünürlükleriyle yerel alamalarda kısıtlı verilere sahip oldukları için tüketicilerle etkileşime geçemiyorlar. müşteriler, Google üzerinden alışveriş yapacaklarında artık “Yakınımda” ve mobil odaklı aramalarda da “Yakınımda + Satın Al” gibi anahtar kelimelere önem veriyor. Ayrıca tüketicilerin %68’i mağazayı ziyaret etmeden önce ürünün stokta olup olmadığını da kontrol etmek istiyor. VenueX de bu konuları baz alarak satın alınmak istenen ürünün en yakın mağazada olup olmadığını kontrol etmeyi sağlayan yepyeni bir alışveriş deneyimi sunuyor.

Girişim, işletme, ürün, stok ve alışveriş verisini son kullanıcı uygulamalarına servis ederek hem perakendeci hem de müşteri deneyimini iyileştiriyor. Perakendeciler, tüm yerel uygulamalarda VenueX ile beraber gönür hale geliyor. Bu sayede müşterilerle daha sağlıklı bir iletişim ve daha fazla alışveriş deneyimi bir araya getiriliyor.

Yatırım turuyla beraber yerli girişim, hazırladığı sistemi global pazardaki perakendecilerle de buluşturmayı amaçlıyor.

Güncel İçerikler